Periscope Android Uygulaması Yayınlandı! - Haberler - indir.com

Periscope Android Uygulaması Yayınlandı!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 23 ''   Yayınlanma Zamanı : 2015-05-26 16:47:52
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Donanım

Twitter tarafından yaklaşık 2 ay önce iOS platformunda yayınlanan canlı yayın uygulaması Periscope, nihayet Android platformundaki yerini aldı. Artık Android kullanıcıları da Periscope üzerinden canlı yayın yapma ve mevcut yayınları izleme imkanı bulacaklar.

Android için yayınlanan Periscope uygulamasını ilk kez açtığınızda karşınıza takip ettiğiniz kişilerin gerçekleştirdiği son ya da mevcut canlı yayınlarından oluşan bir liste ile açılıyor ve uygulama sizden Twitter'da takip ettiğiniz herkesi takip etmenizi tavsiye ediyor.

Periscope Android indir

Periscope Android uygulamasında herhangi bir canlı yayın olmaması durumunda, ekranda sağa sürükleme yaparak sonraki ekrana geçebileceğiniz gibi bu sayede dünya çapında gerçekleşen tüm canlı yayınlara erişebiliyorsunuz.

Uygulamanın üçüncü ekranında ise en popüler Periscope kullanıcıları gösteriliyor. Popüler kullanıcılar, izleyicilerin canlı yayın sırasında ekrana tıklayarak gönderdikleri kalp sayılarına göre belirleniyor. Bu ekrandaki diğer bir özellik ise profilinize erişmenizi sağlamak veya kişileri isimleriyle aramanıza izin vermesi.

Android için Periscope indir

Periscope Android uygulamasının iOS versiyonundan en büyük farkı canlı yayınları başlatma şekli. Periscope iOS sürümünden canlı yayınlar bir sekme ile merkezden ayrılmış durumda. Android tarafında ise yayın ekranında büyük bir kırmızı buton yer alıyor ve bu sayede de Google'ın tasarım prensiplerine uygun bir kullanım imkanı sağlanıyor.

Google Play üzerinden ücretsiz olarak indirmeye sunulan Android için Periscope uygulamasını Android 4.4 KitKat ve üzeri sürümlerde kullanabilirsiniz. Periscope Android uygulamasını aşağıdaki bağlantı aracılığıyla indirebilirsiniz.

Editörün Notu: Google Play'de dağıtımına başlanan Periscope'u şu an göremiyorsanız, bir süre daha beklemenizi tavsiye ederim. Zira uygulama gün içinde Google Play mağazasından erişilebilir olacak.

Kaynak: engadget.com / techcrunch.com





PAYLAŞ