Periscope 360 Derece Yayın Desteği Tüm Kullanıcılara Açıldı - Haberler - indir.com

Periscope 360 Derece Yayın Desteği Tüm Kullanıcılara Açıldı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 37 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-04-12 13:40:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Popüler canlı yayın uygulaması olan Periscope yeni özellikler kazanmaya devam ediyor. Özellikle Instagram, Facebook ve diğer sosyal medya uygulamalarının canlı yayın özellikleri atağa geçmesi, Twitter'ı da harekete geçirdi ve şirket Periscope uygulamasına yeni yetenekler kazandırmaya başladı. Söz konusu bu yeni özellik kapsamında Periscope'a 360 derece canlı yayın desteği gelecek. Hali hazırda bu özellik geçtiğimiz yılın sonlarında duyurulmuştu. Yeni özelliğin duyurulmasının ardından sadece bir kitle kullanıcı bu özelliği deneyimleme imkanına sahip olmuştu. Ancak son gelen habere göre Periscope 360 derece yayın yapma özelliği tüm kullanıcılara açılmaya başladı.

Hatırlarsak, Periscope uygulamasının ülkemizde engellenmesinin ardından şirket Scope ismi ile bir Twitter hesabı aracılığı ile tekrardan piyasaya girdiğini açıklamış ve bizde sizlere yaptığımız haber ile belirtmiştik. Periscope üzerinden 360 derece yayın yapmak isteyen iPhone ve iPad kullanıcıları Insta360 nano kamera desteği ile iOS uygulaması üzerinden yayın yapabilecekler ve Producer yazılımı ile 360 derece özelliğinden tam anlamıyla yararlanmış olacaklar. Periscope tarafından yapılan açıklamada ise Android tarafında 360 derece yayın ypamak için ise Producer yazılımı haricinde bazı araçlarında gerek olduğu belirtiliyor.

Söz konusu yayınlar için Android kullanıcıları Orah 4i, Ricoh Theta S gibi bazı kameralardan birine ihtiyaç duyacaklar ve bu sayede 360 derece canlı yayın gerçekleştirebilecekler. Durumlar böyle olurken piyasada bulunan 360 derece kameralar hep taşınabilirlik anlamında zor boyutlarda hemde fiyatlar anlamında pahalı konumlarda bulunuyor. Şirketin bu 360 derece yayın yapma hamlesi ile beraber 360 derece video içeriklerininde artması bekleniyor. Teknolojinin gelişmesi ve ilerlemesi ile beraber uygulamaların daha birçok yenilikleri sunacağını göreceğiz gibi duruyor.





PAYLAŞ