Pek çok marka ve modele WhatsApp desteği kesiliyor - Haberler - indir.com

Pek çok marka ve modele WhatsApp desteği kesiliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-01-09 13:40:36
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Akıllı Telefonlar

Popüler anlık mesajlaşma uygulamalarından biri olan Whatsapp geçtiğimiz yıl içerisinde bazı eski cihaz ve sürümlerde, geliştirici ekibin işini kolaylaştırmak adına desteğini çekmişti. Bu bağlamda hareket eden Whatsapp, aynı durumu 31 Ocak itibariyle başka cihazlarda da yapacağını duyurdu. Bu yıl da bazı cihazlardan desteğini çekeceğini duyuran Whatsapp, destek vermeyeceği cihazların listesini de paylaştı. Bu durumun, Ocak 2017 itibariyle uygulanmaya başlandığı biliniyor. Bu açıklamaya göre de, bu haftadan itibaren birçok marka ve model, artık Whatsapp'ı desteklemiyor durumda.

Whatsapp, iletişim sistemi sürümüne artık uymayan, gerisinde kalan ve güncellemeye uymayan cihazlara destek sağlamayı bırakacak. Ocak 2017 itibariyle, birçok cihazda Whatsapp desteği kalkacak. Desteğin kesileceği cihazlar arasında ilk olarak şu isimler yer alıyordu; BlackBerry 10, BlackBerry OS, Nokia Symbian S60, Nokia S40, Android 2.1 ve Android 2.2, Windows Phone 7 ve iPhone 3GS/iOS 6. Daha sonra firmaya gelen tepkiler bu listenin değişmesine neden oldu. Bu tepki ardından Whatsapp, Android 2.2 sürümü ve aşağısı ile çalışan akıllı telefonlar, iOS 6 ve aşağısı ile çalışan, başta iPhone 3GS olmak üzere akıllı telefonlar, Windows Phone 7 ile çalışan akıllı telefonlardan desteğini çekeceğini açıkladı. Whatsapp'ın yeni sürümünü kullanmak isteyen bu telefon sahiplerinin, kendilerine yeni bir akıllı telefon edinmeleri gerekecek.

BlackBerry OS, BlackBerry 10, Nokia S40 ve Nokia Symbian S60 cihazları da, yine Whatsapp desteğini kaybedecek. Bu cihazlara da 30 Haziran 2017 tarihine kadar süre tanındı.





PAYLAŞ