Oyunlar nedeniyle yaşanan 4 ilginç olay - Haberler - indir.com

Oyunlar nedeniyle yaşanan 4 ilginç olay

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-03-24 00:31:46
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Oyun

Video oyunları, oyun tutkunlarının keyifli vakit geçirmesini sağlamak ve eğlenmek amacıyla üretiliyor olsa da sonuç her zaman aynı olmuyor. Video oyunu oyuncuları, bazen oyunların etkilerinde kalıp, tuhaf şeylere kalkışabiliyorlar. Bunlardan 4 tanesine göz atalım;

  1. Oyunda 1.5 dolar göndermeyen genç oyuncunun başına gelen talihsiz olay

Call of Duty'de iki takım halinde yapılan maç sonucunda, takımlardan birinde yer alan oyuncu, karşısındaki takıma 1,5 doları göndermedi ve bu durum iki takım arasında kavgaya neden oldu. Bunun üzerine, parayı göndermeyen oyuncuyu polise ihbar eden ve verdiği ev adresinde ciddi bir tehdit olduğunu söyleyen karşı takım oyuncusu, Amerika Birleşik Devletleri SWAT ekibini harekete geçirdi. Bunun üzerine parayı ödemeyen oyuncunun evinin önüne giden SWAT ekibinden bir polis memuru, hiçbir şeyde haberi olmayan ve ne olduğunu anlamak için kapıya çıkan gence ateş etti. Genç oyuncu açılan ateş sonucunda hayatını kaybetti. İhbarı gerçekleştiren diğer oyuncu tutuklanırken, ateş açan memur hakkında soruşturma başlatıldı.

  1. GTA oyunundan etkilenip, polis öldürdü

2003 yılında Amerika'da gerçekleşen olayda, GTA Vice City oynayan bir çocuk, oyunda gördüklerini gerçek hayatta uyguladı. Çocuk öncelikle bulunduğu mahalleden araba çaldı ve sonra arabayla gezdiği esnada iki polis memuruna ateş açtı. Bu saldırı sonucunda polis memurları hayatını kaybetti. Daha sonra bulunduğu arabadan inip devriye arabasını çaldı ve sonrasında başka bir polis memuru tarafından yakalandı.

  1. CS:GO oynarken elindeki her şeyi sattı

Oyunlardaki kumar siteleri, zaman zaman küçük yaştaki oyuncuların yanlış kararlar alarak ciddi problemlere yol açmasına neden oluyor. Bunun bir örneği, 13 yaşındaki CS:GO oyuncusunun oyun için elindeki iPad'i satması oluşturuyor. Oyunda bağımlı hale gelen çocuk, Counter-Strike: Global Offensive'de nadir içeriklerden biri olan Tec-9'u almak için iPad'ini sattı. Daha sonra bununla yetinemeyen 13 yaşındaki çocuk, babasının kredi kartı limitini tamamen kullandı. Ailesini ciddi bir zarara uğratan çocuk, kumar bağımlısı haline geldi ve bu nedenle tedavi bile gördü.

  1. Halo'dan etkilenip ailesini öldürdü

Daniel Petric adlı oyuncunun Halo 3 oyununa olan bağlılığı ailesini rahatsız etmeye başladı. Oyunun başına oturarak saatlerce kalkmayan ve bu durumu fazla abartan Petric, ailesi tarafından defalarca uyarılsa da onları aldırmadı. Ailesi bu duruma engel olmak adına, Petric evde yokken oyunun kutusunu sakladı. Eve geldiğinde bütün uğraşları sonucunda kutuyu alamayan Daniel Petrick, silahla annesini ve babasını vurarak öldürdü.





PAYLAŞ