Oyun geliştiricilerinin favori platformu hangisi? - Haberler - indir.com

Oyun geliştiricilerinin favori platformu hangisi?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 20 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-01-19 16:25:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Akıllı Telefonlar

2017 yılına girmişken, geçtiğimiz günlerde GDC 2017 konferansında gerçekleştirildi. Geçtiğimiz yılda düzenlenen oyun geliştiricilerinin katıldığı bu konferansta, oyun geliştiricilerinin oylarının yer aldığı bir anket yapıldı. Yapılan oylama sonucunda, oyun geliştiricilerinin en çok hangi platformu tercih ettikleri belirlendi. Ankette sorulan soru son 3 yıl içerisinde herhangi bir oyunun geliştirilmesinde bulunan oyun geliştiricilerine sunuldu ve sonuç buna göre ortaya çıkartıldı. Ankete katılan oyun geliştiricisi sayısı ise 45 bini aştı. bu sayıya göre, en çok tercih edilen oyun platformlarının yüzdelik oranı paylaşıldı.

Oyun geliştiricileri için düzenlenen GDC 2017 konferansı kapsamında,en çok hangi oyun platformlarının tercih edildiğine dair düzenlenen anketin sonucu paylaşıldı. Anketin sonucunu, konferansa katılan 45 binden fazla oyun geliştiricisinin oyları belirledi. Sonuçlar açıklandıktan sonra, oyun geliştiricilerinin yüzde 53 oranla en çok PC'yi tercih ettikleri görüldü. PC yüzde 53 oranında ilk sırada gelirken onu takip eden platform akıllı telefon ve tabletler oldu. Son zamanlarda çıkan telefonların daha geniş kapsamlı özelliklere sahip olması ve oyun anlamında da özel olarak tasarlanması bu durumu etkileyen faktörlerden biri oldu. Böylece yüzde 38'lik oranla akıllı telefon ve tabletler geliştiricilerin ikinci tercihi oldu.

PlayStation 4 %27 ile, Xbox One %22 ile VR cihazları ise %24'lük oranla ankette yer aldı. PC'yi ilk sıraya taşıyan etkenin de Steam olduğu düşünülüyor.





PAYLAŞ