Oyun endüstrisi 100 milyar dolara yürüyor - Haberler - indir.com

Oyun endüstrisi 100 milyar dolara yürüyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 26 ''   Yayınlanma Zamanı : 2016-12-29 02:09:15
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Oyun

2016 yılı oyun dünyası açısından oldukça hareketli ve dolu geçen bir yıl oldu. Birçok yeni oyunun katılmasının yanı sıra, var olan oyunlar da yayınladıkları güncellemeler ve ek paketlerle kendilerini bir kez daha hatırlattılar. Oyun dünyasındaki bu hareketlilik, oyun endüstrisine de katkı da bulunmuş oldu. Yıllar geçtikçe büyüme gösteren oyun endüstrisi, hız kesmeden bu büyümeye devam ediyor. Bu yıl içerisinde elde ettiği gelirle de büyüdüğünü gösteren oyun endüstrisinin 2016 yılı içerisindeki kazancının, 94 milyar dolara ulaştı.

Oyun endüstrisinin 2016 yılındaki kazancı hakkında Superdata tarafından yapılan analiz sonucunda, oyun endüstrisinin kazancının 94 milyar dolar olduğu söylendi. Mobil oyunların bu kazançtan payının 41 milyar dolar olduğu bilgisi paylaşıldı. PC oyunculuğu 36 milyar dolarken, perakende satılan oyunların da 26 milyar dolar gelir getirdiği öğrenildi. Bu orandan free-to-play çevrimiçi oyunların kazandırdığı gelirinde 19 milyar dolar olduğu paylaşıldı. Bu oranlar hakkında yapılan yorumlar doğrultusunda, oyun endüstrisinin yavaş yavaş mobil oyun dünyasına odaklandığı söylendi. Elde edilen gelirler de en çok gelir getiren 41 milyar dolarla mobil oyun dünyası oldu.

Gelir getiren oyunlara bakıldığında, en çok gelir getiren oyun 1.3 milyar dolarla Mobile Strike oldu. Mobile Strike'ı takip eden isimlerse, Pokemon GO ve Clash Royale olarak paylaşıldı. Ücretli oyunlar yapımcılarına toplamda, 5.6 milyar dolar kazandırdı. Çevrimiçi oyunlar da listenin başına  Riot'un League of Legends'i, 150 milyon dolarla oturdu.





PAYLAŞ