Overwatch'de Mei'nin buz duvar hatası, oyuncuları çıldırtıyor - Haberler - indir.com

Overwatch'de Mei'nin buz duvar hatası, oyuncuları çıldırtıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 52 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-01-13 12:20:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Oyun

Geçen yıl piyasaya sürülen Blizzard oyunlarından overwatch, oldukça tutulan bir oyun olmuştu. Geçtiğimiz haftalarda oyundaki bir hata nedeniyle gündeme gelen Overwatch'taki hatanın hala düzeltilemediği öğrenildi. Oynanışı da etkileyen bu hata, oyundaki karakterlerden MEi'nin buz duvarı yeteneği nedeniyle ortaya çıkan bir hata. Önceki aylarda yayınlanan 3v3 moduyla beraber ortaya çıkan hata, hala çözülebilmiş. Bu hata nedeniyle, Mei buz duvarını aktifleştirdiğinde sizi buz duvarının içine hapsediyor. Siz Mei'den zarar görürken, hapsolduğunuz takdirde Mei'ye zarar veremiyorsunuz. Bazı oyuncular bu hatadan faydalanarak Mei karakterini seçiyor ve diğer oyuncuları bu şekilde öldürüyor. Hata nedeniyle birçok oyuncu çıldırmış durumda.

Oyuncular, hatanın düzeltilmesini istiyor ve oyunda görülen bu hatayla alakalı geliştirici ekipten açıklama bekliyorlardı. Oyuncuların beklediği açıklama sonunda Blizzard tarafından yapıldı. Fakat açıklama oyuncuların tatmin olacağı bir açıklama olmadı. Blizzard'ın söylediğine göre, oyundaki bu hatanın kaynağı bulmak çok zor. Oyunun genel yönetmeni Jeff Kaplan, konuyla alakalı şu ifadeleri kullandı; "Bu hatanın gerçekten takip edilmesi bir hayli zor. Umuyorum ki bu hatayı düzeltecek yamayı bir an önce yayımlayacağız ve oyundaki bu sorunu halledeceğiz. Ama uyarmalıyım ki bu yayımlayacağımız güncelleme, oyundaki bu sorunu düzeltmeyebilir. Şu anda çalışmalarımız devam ediyor. Fakat dediğim gibi, sorunun kaynağını kesin olarak bulmuş değiliz."

Oyuncuların oyundan soğumasına neden olan hatanın nedeni hala bulunabilmiş değil. Bu hatayı kullanarak oyunda maç kazanan oyuncular için yönetmen Jeff Kaplan; "Bu hatayı kendi çıkarları için kullanan oyuncuları kesinlikle hile kullanmış sayıyoruz. Hiç kimse bu hatadan yararlanıp, maç kazanmaya çalışmasın. Şayet sizler de bu hatayı kullanarak çıkar sağlamaya çalışan oyuncuları görürseniz lütfen bizlere bildirin. Asla bu hatayı kullanan oyuncuları affetmeyecek ve hile kullanmış gibi cezalandıracağız." şeklinde konuştu. Başka bir oyuncu tarafından bu hatayı kullanması nedeniyle şikayet eden oyuncuların, Overwatch hesaplarının uzaklaştırılacağı söylendi.





PAYLAŞ