Orijinal Apple logosu tekrar mı kullanılacak? - Haberler - indir.com

Orijinal Apple logosu tekrar mı kullanılacak?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 37 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-02-20 18:00:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Donanım

Markalar genellikle, ilk çıktıkları zamanlardaki logolarını, belli dönemlerde, 10. yıllarında vb durumlarda değiştirip, yeni logolar tasarlıyorlar. Teknoloji dünyasının önemli şirketlerinden Apple da şu an ilk çıktığı dönemdeki logosundan farklı bir logo kullanıyor. Apple ilk çıktığında, 1977 yılında logosunda yine ısırılmış bir elma vardı fakat elma gökkuşağının renklerini taşıyordu. Bu logo ilk olarak 22 yıl sonrasında yani 1999 yılında değiştirildi. Apple'ın logosuna dair gelen son bilgiye göre, şirket Arlık ayında  Birleşik Devletler Patent ve Marka Ofisi (USPTO)'ne bir başvuruda bulundu. Henüz sonuçlanmayan bu başvuru, Apple'ın ilk logosuna geri dönmek istediğini düşündürdü.

Apple Eski Logo

Apple'ın gökkuşağı renklerinin olduğu ilk logosunun, Steve Jobs'a ait bir fikir olduğu söyleniyor. Edinilen bilgilere göre Jobs, Apple II tarafından üretilen tüm renklerin bir araya geldiği bir logo istiyor. Bu istek Apple'ın renkli logosunu ortaya çıkarıyor. Isırılmış elmanın da, ilk bilgisayarın üretiminde, önemli bir rol oynayan Alan Turing'in, zehirli elma yiyerek intihar etmesinden geldiği biliniyor. Bununla beraber, yerçekimini, tarihin önemli fizikçilerinden Isaac Newton'ın kafasına düşen elmanın da etkisi olduğu yine bilgiler arasında.

Apple, şimdi bu ilk tasarımına geri dönebilir ve bununla beraber giyim sektöründe de yer aldığını belli edebilmek adına, tasarıma şapka vb bir simge daha ekleyebilir. Şirket, yaptığı başvurudaki logoyu, yeşil renkte ayrı bir yaprak ve üstten alta doğru yeşil, sarı, turuncu, kırmızı, mor ve mavi renklerinin parça parça yer aldığı bir elma olarak tanımlıyor.





PAYLAŞ