Oreo'lu Note 8'den ilk görüntüler! - Haberler - indir.com

Oreo'lu Note 8'den ilk görüntüler!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 6 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-02-09 16:00:00
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Teknoloji

Samsung'un Galaxy S8 serisi ve Note 8 için uzun zamandır Android 8.0 Oreo güncellemesi üzerinde çalıştığını biliyoruz. Geçtiğimiz günlerde Beta sürecinin sonuna gelen güncellemenin Galaxy S9 ile eş zamanlı olarak yayınlanacağı dedikodular arasında yer alıyordu. Güncelleme ha çıktı ha çıkacak derken Android 8.0 Oreo güncellemesi alacak Galaxy cihazları sızdırıldı. Kimi cihazlar için çalışmalar tamamlanırken bazı cihazların güncelleme çalışmaları ise hala devam etmekte. XDA Developers forumunda bir dizi ekran görüntüsü paylaşıldı. Ekran görüntüsüne göre Galaxy Note 8, Android 8.0 için hazırlanıyor. Üzerinde bulunan S Pen'den dolayı daha farklı bir işletim sistemine sahip olması gereken Galaxy Note 8, bu sebeple Galaxy S8'e eklenen yazılımın dışında ek özellikler bulunduruyor.

Samsung Galaxy Note 8 Android 8.0 Oreo güncellemesi için bir OTA dosyası internete sızdırılmış durumda. Güncelleme, Snapdragon işlemci ile çalışan ABD'deki Galaxy Note8'in Verizon sürümüne yöneliktir. Bu nedenle indirilebilir ve yüklenebilir bir OTA dosyası olsa da eğer cihazınızda Snapdragon işlemci yoksa sakın bu güncellemeyi yüklemeyi denemeyin. Aksi halde cihazınız bir daha hiç açılmamak üzere kapanabilir. Anakarta zarar verebilirsiniz. Hatırlatacak olursak ülkemizde satılan Samsung Galaxy Note 8 modelleri Exynos işlemci ile beraber geliyor.

Pil konusunda iyileştirmeler sağlayan Android 8.0 Oreo, pilin gereksiz yere tüketilmemesi için arka planda çalışan uygulamalarda kısıtlamalar uyguluyor ve bu şekilde pil ömrü uzuyor. Uygulamaların da çok daha hızlı çalıştıran Android Oreo, Google Play Protect isimli yeni özellikle geliyor. Kötü amaçlı uygulamalara son veren özellik makine öğrenme teknolojisinden yararlanıyor. Uygulamaları tarayan Google Play Protect, gördüğü kötü amaçlı uygulamaları telefonunuzdan kaldırmaya yardımcı oluyor. Google Play Protect kısacası Android'li telefonların çok daha güvenli olmasına olanak tanıyor. Görüntü içinde görüntü (PiP) özelliğinin de yer aldığı Android Oreo'da uygulama rozeti adı verilen bir özellik de yer alıyor. Bu özellik Apple'ın 3D Touch özelliği gibi kullanıcıların uygulamaya basılı tuttuğunda uygulama widget'larına hızlı bir şekilde ulaşmasına imkan tanıyor. 60'tan fazla yeni emoji'nin de olduğu güncellemeyle birlikte Galaxy Note 8'in çok daha gelişmiş bir deneyim sunacak gibi görünüyor.





PAYLAŞ