Office Dökümanları Gmail Gelen Kutusundan Düzenlenebilecek! - Haberler - indir.com

Office Dökümanları Gmail Gelen Kutusundan Düzenlenebilecek!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 17 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Yazılım

Gmail'in gelen kutusuna eklenen son özelliği sayesinde artık kullanıcılar, Microsoft Office yazılımlarına gerek duymayacak. Yeni gelen özellik sayesinde e-posta ekiyle gelen Microsoft Office dökümanları Gmail gelen kutusu içerisinde düzenlenebiliyor.

Office dökümanı olarak gelen ekin üzerindeki 'Düzenle' seçeneğine tıkladıktan sonra Gmail dosyayı uygun olan Google formatına çeviriyor ve düzenlemeye hazır hale getiriyor. Yeni formata getirilen dosya daha sonra çalışılması için Google Drive'da saklanıyor.

Edit From GmailFormatlama sürecinin daha hızlı olması için Google, Docs üzerinde desteklediği Office dosya türlerinin sayısını da artırmış durumda. Çok fazla kullanılmayan 15 Office dosya türü, Google Docs'a eklendi. Bu dosya türleri arasında PowerPoint'te kullanılan .pps ile .ppsx de bulunuyor.

Ayrıca dosya türünü değiştirmeden düzenleme yapmak isteyen ve masaüstünde Microsoft Office yazılımı olmayan kullanıcılar ise Office Editing adlı Google Chrome eklentisini kullanarak düzenleme yapabiliyorlar. Bu eklenti sayesinde kullanıcılar Microsoft Office dökümanlarını düzenleme ve dosya türünü değiştirmeden kayıt etme imkanı tanıyor.





PAYLAŞ