Oculus, Facebook Live İle Yayın Yapılabilecek - Haberler - indir.com

Oculus, Facebook Live İle Yayın Yapılabilecek

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 30 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-03-16 09:45:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Son zamanlarda akıllı saatlerin kullanımı arttığı gibi hayatımıza gireli fazla olmayan Sanal gerçekçilik gözlükleride bir hayli artmaya başladı. Bu noktada öncü firmalardan biri olan Oculus, ise Gear VR platfomu için yeni güncellemeler yayınladı. Bu söz konusu güncelleme ile beraber sanal gerçekçilik tabanlı oyun deneyimi üst seviyelere çıkacak. Öyle ki sanal gerçekçilik oyunları artık Facebook üzerinden canlı yayınlanabilecek. Oculus bu güncellemesi ile beraber Facebook üzerinden tek bir hamle ile canlı oyun yayını yapılabilecek.

Oculus'un arayüzünde bulunan Universal Menüsü adı altında 'Livestream to Facebook' ismi seçeneği eklendi. Sanal gerçekçilik içeriklerinin canlı yayınlarını kolay bir şekilde yapılabilmesini sağlayan bu güncelleme ilk olarak Oculus'un ABD dışındaki kullanıcıları için yayınlandı. Bu desteğin yakın zamanda ABD'de de aktif olarak yayınlanmaya başlayacak. Oculus tarafından bu yeni güncelleme ile ilgili yapılan açıklamada bu gerçekçilik sihirinin aile ve arkadaşlar ile paylaşılması amaçlandığı belirtiliyor.

Bu noktada sanal gerçekçilik deneyimi daha net bir şekilde anlatılarak üst seviyelerde olacak. Bu noktada Oculus piyasada bulunan canlı yayın platformları olan YouTube Gaming ve Twitch gibi olmayıp, Oculus bu oyun yayınlarının arkadaş ve aile çevreleri ile paylaşılabilmesi adına sosyal medyadan ilerleyecek. Özellikle Facebook'a uzun süredir gelmiş olan Canlı Yayın özelliklerininde geliştirilmesi, Oculus tarafından ise bu gelişime katkı yapacağı düşünülüyor.

Önümüzdeki zamanlarda Oculus'un Gear VR için yayınlayacağı yeni güncellemeler ile bu canlı yayın özelliklerinin geliştirilmesi ve yenilikler getirmesi bekleniyor.

 





PAYLAŞ