NVIDIA, 32-bit İşletim Sistemlerine Güncelleme Yapmayacak - Haberler - indir.com

NVIDIA, 32-bit İşletim Sistemlerine Güncelleme Yapmayacak

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 13 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-12-29 13:30:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Oyun

Ekran kartı üreticisi olan NVIDIA cephesinden oyuncuları ilgilendirilen önemli bir karar açıklandı. AMD'den sonra artık NVIDIA'da 32-bit işletim sistemi desteğini sonlandırmaya hazırlanıyor. Bundan böyle NVIDIA cephesinden 32 bit işletim sistemi kullanan kullanıcılara güncelleme desteği sunulmayacak. Bu noktada bu kullanıcılar artık GeForce sürücülerini alamayacaklar. Güncellenmeyen bu ekran kartları ise eski bir sürümde kalacak.

Açıklanan bu kararın hemen devreye sokulmayacağı biliniyor. Bu noktada şirketin 32-bit desteğini tamamen sonlandırması ilk olarak 2018'in Ocak ayından başlayarak 32-bit sistemlerine GeForce sürümlerine yeni özellikler sunulmayarak devam edilecek. Sonrasında ise 2019'un Ocak ayında NVIDIA tarafından güvenlik güncellemeleri verilmeyecek. Bu sürecin sonunda ise 32-bit için artık NVIDIA desteği tamamen kesilmiş olacak.

Bu açıklamalara göre NVIDIA ekran kartı kullanıcısıysanız, bir yıl gibi bir süre içerisinde 64-bit mimariye sahip işletim sistemine geçmek zorunda kalacaksınız. Özellikle artık oyunların bile minumum sistem gereksinimleri 64-bit olurken artık kullanıcıların bu sisteme yönlendirilmesi başlatılıyor. Ekran kartlarının güncellenmeden eski bir sürümde kalması bir süre sonra oyunların desteğinin kesilmesine ve dolayısıyla eski ekran kartlarının oyunlarda çeşitli donmalar gibi durumlara sebep olacaktır.





PAYLAŞ