Nokia Lumia 630 İncelemesi (Video) - Haberler - indir.com

Nokia Lumia 630 İncelemesi (Video)

Tahmini Okuma Süresi : 7 ' 1 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Donanım

Orta seviye akıllı telefon pazarının yeni üyesi olarak Nokia tarafından ilk Windows Phone 8.1 işletim sistemiyle beraber piyasaya çıkarılan Nokia Lumia 630'u indir.com test merkezimizde sizler için inceledik.

Microsoft'un en son numarası diyeceğimiz Nokia Lumia 630, fiyat ve performans açısından değerlendirdiğimizde orta seviye akıllı telefon pazarında liderliğe oynayan bir cihaz diyebiliriz.

Şimdi Nokia Lumia'nın Kutu içeriği, Tasarımı, Teknik özellikleri, Pil Ömrü, Yazılım ve Performans detaylarına hep birlikte bakalım.

KUTU İÇERİĞİ 

Daha önce incelediğimiz Nokia Lumia modellerindeki çekmece tarzındaki kutu tasarımı Nokia Lumia 630'da değiştirilmiş. Çekmece tarzındaki açılışını koruyan Lumia 630'un kutusu daha ince ve daha geniş bir tasarıma sahip.

Nokia Lumia 630 Kutu

Test merkezimize ulaştığı gün kutusunu açıp baktığımız Lumia 630'un kulaklıksız olduğuna açıkcası çok şaşırdık. Diğer Lumia modellerinde olan kulaklık Lumia 630'da ne yazık ki bulunmuyor. Bu eksikliğin haricinde kutu içerisinden Nokia Lumia 630, Yüksek Verimli Şarj Cihazı ve Quick Guide yer alıyor.

TASARIM

Test merkezimize gelen Nokia Lumia 630 siyah renge sahip. Bunun haricinde telefonun renk seçenekleri arasında sarı, yeşil, turuncu ve beyaz renkler bulunuyor. Arka kapağı çıkarılabilen telefonun pili 1830 mAh kapasiteye sahip olmakla beraber çıkarılabilir ve değiştirilebilir şekilde tasarlanmış.

Kalınlığı 9.22 mm, yüksekliği yaklaşık 13 cm ve ağırlığı 134 gram olan cihaz bu ölçülere göre küçük gibi görünse de elinize aldığınızda büyük olduğunun farkına varabiliyorsunuz. Bu yüzden eğer elleriniz küçükse bu cihazı kullanamayabilirsiniz. 

Lumia 630'un ön tarafında donanımsal tuş ve ön kamera bulunmuyor. Kıvrımlı hatlara sahip köşeleri, 4.5 inch'lik Gorilla Glass 3 korumalı ekranı cihazın dış görünümünü ön plana çıkarıyor. Cihazın arka tarafında ise 5MP'lik bir kamera ve hemen alt kısımda da hoparlör yer alıyor.

Lumia 630'un sağ kenarı, kullanabileceğiniz tüm fiziksel tuşları barındırıyor olsa ses ve güç düğmelerinden başka Nokia'nin standart olarak hemen hemen tüm cihazlarında yer verdiği kamera düğmesi bu modelde ne yazık ki kaldırılmış. Sol tarafında herhangi bir tuş ya da port bulunmayan telefonun üst tarafında ise 3.5 mm'lik kulaklık girişi alt tarafındaysa micro USB portu bulunuyor.

Nokia Lumia 630

TEKNİK ÖZELLİKLER

Donanım

Dört çekirdekli 1.2 Ghz Snapdragon 400 işlemciye ek olarak 512 MB RAM ile desteklenmiş olan Nokia Lumia 630'de grafik işlemci olarak Adreno 305 tercih edilmiş. 8 GB dahili depolama alanına sahip olan telefona microSD kart takılması halinde 128 GB'a kadar depolama alanı kazandırılabiliyor.

Ekran

İncelememizin başında da belirttiğimiz üzere 4.5 inch'lik ClearBlack ekrana sahip olan Nokia Lumia 630 480 x 854 piksel yoğunluğu 218ppi bir görüntü kalitesi sunuyor. Ekranda dikkati çeken en önemli özellik ise ekran çizilmelerine ve darbelere karşı koruyuculuk yapan Gorilla Glass 3 cama sahip olması.

Kamera

5MP arka kameranın bulunduğu Lumia 630'da bir flaş desteğinin olmaması, bu telefon ile karanlık ortamlarda yapacağınız fotoğraf ya da video çekimlerinden verimli bir sonuç elde edemeyeceğinizi anlamanıza yetiyor.

Nokia Lumia 630 arka gorunus

Batarya 

Nokia Lumia 630'da 1830 mAh kapasiteli batarya bulunuyor. Tam dolu bir batarya ile normal kullanımlarımızda telefonun bir günü rahatlıkla çıkardığını;

Wi-Fi açıkken, ekran tam parlaklık modundayken, bildirimler açıkken ve 90 dakikalık bir video izleyerek test ettiğimiz telefonun pil göstergesinin üçte bir oranında düştüğünü gözlemlediğimizi de sizlerle paylaşalım.

YAZILIM VE PERFORMANS 

Önceki nesil Lumia'lara benzer bir arayüz ile gelen Nokia Lumia 630'da Windows Phone 8.1 işletim sistemi bulunuyor. Bu sürümde ekranlar arasında geçişin daha hızlı sağlandığını söyleyebiliriz.

Windows Phone 8.1Keskin görüntü kalitesi aramıyorum diyenler için önerebileceğimiz Nokia Lumia 630'da sadece kutucuklar ve menüler keskin bir görüntü sunuyor. Canlı kutucukları dilediğiniz gibi sıralayarak kişiselleştirme imkanı bulacağınız telefonda giriş ekranına sabitlenen klasörler yerleştirerek daha düzenli bir hale getirmeniz mümkün.

Windows Phone 8.1 arayüzüne gelen en büyük yenilik ise uyarı merkezi. iOS ya da Android kullanıcılarının aşina oldukları bu merkeze giriş ekranının üst tarafından parmağınız ile ekrana dokunup aşağı doğru çekerek ulaşabiliyorsunuz. Bu alandan Wi-Fi, Bluetooth, kamera ve ekran parlaklığı gibi ayarlamaları kolaylıkla yapabilirsiniz.

Ön Yüklü Uygulamalar

Mix Radio ve Last.fm gibi eğlence işlevine sahip uygulamaların entegre olarak geldiği Nokia Lumia 630'da ayrıca Garanti Cep Şubesi, Yandex.Arama, Nokia'nın her zaman takdirle bahsettiğimiz GPS ve Navigasyon uygulaması Nokia HERE Drive+, sohbet uygulaması Skype ile Line'ın yanı sıra Microsoft Office ve One Note cihazda ön yüklü olarak bulunuyor.

Bing

Sağlık Uygulaması

Nokia Lumia 630'daki uygulamalar arasında dikkatimizi çeken en şaşırtıcı özellik ise hareket ve konum verilerinizi kullanarak ön-yüklü gelen ve içerisinde Diyet İzleyicisi, Kardiyo izleyecisi ile Adım Sayar'ın yer aldığı sağlık uygulamaları Bing Sağlık ve Fitness uygulaması oldu.

Bu uygulama sayesinde farklı türdeki egzersizleri takip edebileceğiniz gibi kayıtlarını da tutabilme şansına sahip oluyorsunuz.

EDİTÖRÜN YORUMU 

Akıllı telefon dünyasına ilk defa adım atacak olanlar için tavsiye edebileceğiniz Nokia Lumia 630 performansına ve kullanım kolaylığına göre oldukça ucuz bir fiyata sahip. Güncel uygulama ile yazılım haberlerinin yanı sıra bir sonraki teknolojik incelememizi kaçırmamak için indir.com'u takip etmeyi unutmayın.




Nokia Lumia 630 İnceleme Videosu


PAYLAŞ