Nokia 8 DxOMark Testlerinde Sınıfta Kaldı - Haberler - indir.com

Nokia 8 DxOMark Testlerinde Sınıfta Kaldı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 17 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-01-13 12:05:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

HMD Global şirketinin Ağustos 2017 tarihinde piyasaya sürmüş olduğu olan amiral gemisi modeli Nokia 8 modeli çift arka kameraya sahip ilk Android akıllı telefondu. Cihaz QHD ekran ve Snapdragon 835 gibi işlemci özellikleri ile donanım tarafında oldukça iddialı gelmişti. Çift kamerası ile de beklentilerin yüksek olduğu bu cihazın DxOMark testleri ortaya çıktı ve Nokia 8'in fotoğrafçılık tarafı bekleneni veremedi diyebiliriz.

Arka yüzeyde Zeiss markalı çift kamera f2.0 diyafram değerine sahip ve 13 megapiksellik bir RGB algılayıcı ile geliyor. Bir diğer kamera ise yine 13 megapiksel ve f2.0 diyafram ile tek renk algılayıcıya sahip durumda. Diğer yandan çift LED flaş ile lazer otofokus özelliklerine sahip bu model 30 FPS'te 4K video kaydı gibi yeteneklere sahip durumda. İyi ışıkta doğru pozlama ile güzel kareler yakalayan Nokia 8 için yayınlanan DxOMark sonuçlarında cihazın 72 puan aldığı gözüküyor.

Otomatik HDR modu açıkken iyi görüntüler elde eden modelin düşük ışıklı koşullarda tutarsızlık yaptığı ifade ediliyor. Otofokus, faz tespiti gibi sistemlerini başarılı bir şekilde sunabilen model gece çekimlerinde oldukça yetersiz kalıyor. Bokeh efektine de sahip model 2x yakınlaştırma imkanıda sunabiliyor. Video tarafında ise 62 puan alan Nokia 8 cihazı gece çekimlerinde otofokus'u iyi bir şekilde sunamıyor. Eğer kamera odaklı bir akıllı telefon arıyorsanız, Nokia 8 pekte size göre bir cihaz değil diyebiliriz.





PAYLAŞ