Nokia 6'nın Android 7.1.1 Güncellemesi Alacağı Açıklandı - Haberler - indir.com

Nokia 6'nın Android 7.1.1 Güncellemesi Alacağı Açıklandı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 31 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-04-25 09:45:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Mobil Dünya Kongresi 2017 etkinliği yeni yıla dair birçok amiral gemisi modellerin ve diğer akıllı telefonların tanıtılmasına şaitlik etti. İşte bunlardan biri olan efsane markalar arasında bulunan Nokia, HMD Global şirketinin çatısı altında yeni üç Android akıllı telefonunu tanıtmıştı. Bunlar Nokia 3, 5 ve 6 şeklinde isimlendirilmiş olarak piyasaya giriş yaptı. Bunun haricinde nostalji modeli olan Nokia 3310'un yenilenmiş versiyonunuda çıkartarak kullanıcıları şaşırtmıştı. MWC 2017 kapsamında belirtildiği üzere Nokia 6'nın Android 7.1 Nougat işletim sistemi güncellemesine erişeceği bildiriliyordu. Android 7.1 Nougat güncellemesi alacağı belli olurken, bununla beraber Nisan 2017 Android güvenlik yamasıda sunulacak.

Şuan için sadece Çin üzerinde bulunan Nokia 6 serisi için Android 7.1.1 Nougat güncellemesi verilmeye başlandı. 369 MB boyutunda olduğu belitilen bu güncelleme '00CN_3_170' kod ismine sahip ve yeni Android 7.1.1 güncellemesi ile Nokia 6 ana ekranda kısayol desteği ve çeşitli emojiler gibi ek özellikler gelecek. Kullanıcı arayüzünde bazı değişiklikler yapan Nokia, güncelleme ile bu Android cihazına güç tasarruf modu, arka plan yönetimi gibi bazı yeni yeteneklerde kazandırıyor. 4G ve 3G şebelerde çift SIM bekleme desteği bulunduran şirket, güncelleme ile yeni Nokia USB sürücülerinide güncelliyor.

Nisan 2017 Android güvenlik paketi ile birçok hata düzeltmesi ve iyileştirmelerin yanı sıra sistemde geliştirilmeler yapılarak performans artışı hedefleniyor. Şirketin Nokia 3, Nokia 5 ve Nokia 3310 modellerini duyurduğu ifade edilirken Nokia 6 modeli global olarak piyasaya sürülmüş durumda. Belirtilene göre HMD Global çatısı altında bulunan Nokia firması güncelleme noktasında kullanıcılarını önemseyerek, güncellemelerin zamanında kullanıcılara ulaşacağını hedeflemekte.





PAYLAŞ