Nokia 6 Android Telefonun Özellikleri - Haberler - indir.com

Nokia 6 Android Telefonun Özellikleri

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 21 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-01-10 01:20:39
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Bir zamanların efsane telefon markası olan Nokia, yeni bir akıllı telefon modeli ile küllerinden tekrar doğmayı hedefliyor. HMD Global şirketi ile beraber çalışacak olan marka Mobil Dünya Kongresi 2017 kapsamında ilk Android Nokia telefonu olan Nokia 6 isimli modelinin resmi duyurusunu gerçekleştirmişti. HMD, Nokia 6 modelinin lansmanı ile telefonda nelerin ön planda olacağınıda açıkladı.

İlk bilgilere göre yeni Nokia akıllı telefon modeli 6000 serisi bir aluminyum metal bloğuna dönüşmesi 55 dakikayı aldığı söylendi. Gövde üretim sırasında iki kez anotlanarak, beş kezde cilalanıyor. Yeni cihaz henüz Nokia'nın ilk Android cihazı olduğundan dolayı donanımsal teknik detaylarıda üst seviye amiral gemileri ile yarışacak kadar değil.

Telefonun özelliklerine gelecek olursak, Nokia 6 modeli 1920 x 1080 çözünürlüklü 5.5 inç Full HD bir ekrana sahip. Bunun dışında işlemci olarak Qualcomm'un Snapdragon 430 işlemci modeli tercih edilmiş ve bu özelliklere bakacak olursak orta üst segment arası bir kategoriye hitap ediyor. 4 GB RAM ve 64 GB dahili depolaması ile hafızanın oldukça geniş kullanıldığını söyleyebiliriz. Android 7 Nougat yüklü bir şekilde gelen bu cihazda F2.0 değerinde 16 megapiksel arka kamera ve 8 megapiksel bir ön kamera bulunuyor.

Cihazın ses verme özellikleri ise, çift amplifikatör ve Dolby Atmos teknolojileri kullanılıyor. Cihazın fazla yüksek olmasada özelliklerinin yanı sıra, kaliteli işçilik ve malzeme kalitesine sahip tasarımı oldukça dikkat çekecek gibi duruyor. Bakalım Nokia, bu yeni akıllı telefonu ile piyasada ne gibi yerlere oynayacak.





PAYLAŞ