Nintendo'da Pokemon GO Rüzgârının Yönü Değişti - Haberler - indir.com

Nintendo'da Pokemon GO Rüzgârının Yönü Değişti

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 35 ''   Yayınlanma Zamanı : 2016-07-30 09:58:44
Editör : İsmail Emrah Demirayak
Kategori : Oyun

Pokemon Go'nun ünlü yapımcısı olan Nintendo ve Niantıc tüm dünya üzerinde Temmuz ayından bu yana adından sıkça söz ettiren yazılım şirketleri olarak imzalarını attılar. Oyun tıpkı çizgi filmin bir zamanlar tüm dünyayı salladığı gibi, bugünlerde dünyayı sallamaktadır. Çizgi filmin ekranlardan çıkıp akıllı cihazlarda sanal oyun olarak oynanmasını sağlayan dev firmalar, bu oyunla pek çok yeniliğe de ev sahipliği yapmıştır. İlerleyen zamanlarda hem sanal oyun değişikliğini hem de teknolojinin ilerlemesinde yapılacak olan değişimi gözler önüne sermektedir.

Artırılmış gerçeklik oyununun getirisi
Artırılmış gerçeklik oyunu olarak kullanıcıların karşısına çıkan oyun sadece Japonya ve Avustralya'nın uygulama marketlerinden indirilirken, diğer ülkelerde ise APK mirror üzerinden temin edilir. Oyunun artırılmış gerçeklik olarak sunulmasıyla, sanal oyun dünyasının gidişatındaki değişikliklerden bahsedilir. Yazılım bileşenleri ve kameralar yardımıyla gerçek dünyayla sanal dünyayı birleştirmeyi başaran Nintendo başarısına başarı katarak bir anda hisse değerlerini artırmıştır.

Pokemon Go ve Tıklanma Sayısı
1995 yılının en ünlü çizgi filmi olan pokemon2un ekranlardan sanal oyunlara yansımasıyla yapılan ve Nintendo2nun başarısına başarı katan oyun, yayınlandığı ilk tarihten itibaren hem pokemon tutkunları hem de sanal oyun tutkunları tarafından büyük bir ilgiyle karşılanmıştır. Henüz 35 ülkede olan oyun 7.5 milyon insan tarafından oynanmaktadır. Tüm dünya üzerinde apk mirror'dan indirilen oyun sayesinde Nintendo ilk haftalarda hisse değerlini iki kat artışa götürmeyi başarmıştır. Her geçen gün Nintendo'nun hisselerindeki artışın ekonomistler tarafından devam edeceği söylenmektedir.

Nintendo Hisse değerlerindeki düşüş
Pokemon go'nun hızla tüm dünyada yayılmasının ardından ekonomistler Nintendo'nun hisse değerlerinde bulunan artışın hız kesmeden devam edeceğini söylemelerinin aksine bugün Nintendo'nun hisse değerlerinde yüzde 18'lik bir düşüş meydana geldi. Bunun önemli bir sebebi Pokemon Go oyununun Nintendo'nun değil The Pokemon Company'nin olması ve Nintendo'nun Pokemon GO'da küçük bir hissesi (%13 olduğu kulislerde konuşuluyor.) ve The Pokemon Company'nin yalnızca %32'sine sahip olması gösterilebilir. Uzmanlara göre bu düşüş az olmasına rağmen ilerleyen günlerde de devam edeceğe benzemektedir. Oyunun artık dünya üzerindeki kullanıcı sayısına ulaştığı sanılmaktadır. Bu da artık oyunun üreticisi olan Nintendo'nun yavaş yavaş hisse değerlerinde düşüş olacağını gösterir. 7.2 milyar dolar hisse değeri artan Nintendo uzun bir süre Pokemon Go üzerinden kazanç sağlayacak gibi dursa da ilerleyen zaman diliminde eski değerlerine geri döneceği düşünülmektedir.

 





PAYLAŞ