Nintendo, yılın son çeyreğinde 569 milyon dolar kâr elde etti - Haberler - indir.com

Nintendo, yılın son çeyreğinde 569 milyon dolar kâr elde etti

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 39 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-02-15 10:20:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Oyun

Nintendo geçtiğimiz yıl içerisinde adından sıkça söz ettirmeyi ve yapımlarıyla gündemde kalmayı başarmıştı. Özellikle yaz ayının bir numarası olan Pokemon GO ve son zamanların popüler mobil oyunlarından Super Mario Run, Nintendo'yu başarıdan başarıya koşturdu. Oyun severlerin büyük ilgi gösterdiği bu mobil oyunlar, satış rekorları kırarak listelerin başında yer almıştı. Bu iki oyundan elde ettiği gelir de hayli fazla oldu. Bunların dışında Pokémon Sun and Pokémon Moon oyunuyla da dikkatleri üzerine çekmişti. 2016'nın son mali çeyrek raporlarına göre, Nintendo'nun oyunlarından elde ettiği kar'da bir o kadar fazla oldu.

Nintendo, geçtiğimiz yıl çıkardığı mobil oyunlarıyla, oyun tutkunlarının ilgisini çekmeyi başarmış, birçok başarıya imza atmıştı. Bu başarılar, Nintendo'ya kar olarak geri döndü. Nintendo, 2016'nın son mali çeyrek raporlarını paylaştı. Ekim ve Aralık aylarını kapsayan bu rapora göre, Nintendo 569 milyon dolar kâr ve 1.5 milyar dolar gelir elde etti. Bu rakamların elde edilmesindeki en büyük rolü üstlenen isim Pokemon GO oldu. Pokemon severlerin oldukça ilgisini çeken yapımı,  Pokémon Sun and Pokémon Moon takip etti. Henüz Super Mario Run'ın Android'e çıkmamış olması da dikkatleri çeken konulardan biri. Android'e çıktıktan sonra, bu platformda da oyunun Nintendo'ya getirisi büyük olacak.

Nintendo yeni oyun konsolu Switch'le de oldukça dikkat çekiyor. Şirketin, adından bu yıl da sıkça söz ettireceği düşünülüyor. Ekim ve Aralık ayında 569 milyar dolar kar elde eden Nintendo, 2016 yılında toplam da 792 milyon dolar kâr elde etti. Bu yıl piyasaya çıkacak olan konsolu Switch'le 2017 yılı için kar oranını arttırabileceği konuşuluyor.





PAYLAŞ