Netflix'te Sınırlar Kaldırılıyor - Haberler - indir.com

Netflix'te Sınırlar Kaldırılıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 14 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-04-03 11:40:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Avrupa birliğinde dijital medya taşınabilirliği kuralı devreye girmesinden sonra ilk hamle popüler çevrimiçi film ve dizi izleme platformu olan Netflix'ten geldi. Artık Netflix içerikleri ülke sınırlarına takılmadan rahat bir şekilde izlenebilecek. Amazon Prime Video ve Netflix gibi platformlarda bazı ülke kısıtlamaları bulunabiliyor. Bu noktada ülkemizde izlenebilir olan bir içerik telif haklarından ötürü başka bir ülkede izlenemeyebiliyor. Ancak yeni gelen yasa ile beraber bu durumda bazı değişiklikler olacak. AB'nin bir süredir üzerinde çalışmalarını sürdürdüğü dijital medya taşınabilirlik kuralı 1 Nisan'dan itibaren devreye girdi.

Artık Amazon Prime video ve Netflix gibi benzeri ücretli dijital hizmet içeriklerinde ülke farketmeksizin, dilediğiniz gibi erişim hakkına sahip olacaksınız. Başlıca adım Netflix'ten geldi ve bölgeler önemsenmeden dilediğiniz dizileri izleyebileceksiniz. Ancak bu ülke sınırları özgürlüğünün ücretsiz 1 aylık Netflix hesabınızda geçerli olmayacağını belirtelim. Ancak bu yeni özelliğin sadece Avrupa Birliği'ne üye olan ülkelere özel olduğunu belirtelim. Bu noktada Netflix kullanıcıları bir ayrım görmüş olacak diyebiliriz.

Dünya genelinde sunulması beklenen bu özelliğin Netflix tarafından gerçekleşmesi bekleniyor. Bakalım bu ülke sınırlama düzenleme özelliği yakın zamanda tüm kullanıcılar için aktif olacak mı göreceğiz.





PAYLAŞ