Netflix Mobil Uygulamasını Geliştirecek - Haberler - indir.com

Netflix Mobil Uygulamasını Geliştirecek

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-03-18 04:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Uygulama

Popüler çevrimiçi film izleme platformu olan Netflix, yeniliklere ve yeni özellikleri hanesine getirmeye devam ediyor. Son olarak geçtiğimiz aylarda Netflix'e çevrim dışı izleme özelliği gelmişti. Şimdi ise Netflix, orijinal içeriklerine mobil platformda daha iyi görüntülenmesi için çeşitli yenilikler geliyor. Bu konu ile alakalı Netflix ana ürün sorumlusu Neil Hunt, San Francisco'da gazetecilere; giderek genişleyen ve büyüyen mobil izleyici kitlelerine daha iyi bir kullanım deneyi sunmayı hedeflediklerini belirtti. Hunt, mobil cihazlarda değişiklik yapmanın imkansız bir durum olduğunu belirtirken birkaç yıl içerisinde bu konu ile alakalı çalışmalar yapacaklarını belirtti.

Öyle ki şuan mobil platformlarda Netflix üzerinden bir içerik izlerken sahne detaylarını görme imkanı zor olabiliyor. Bu nedenle Netflix yapacağı çalışmalar ve yenilikler ile mobil cihazlardaki detayları kaçırmadan daha kapsamlı ve detaylı bir izleme deneyimi yaşatacaklar. Netflix şirketinde 1999 yılından beri görevli olan Hunt ise şirketin üst seviye yetkililerinden biri halini almış durumda. Dolby ile beraber hazırlanan Netflix'in genel merkezinde Dolby laboratuvarları'nda iki günlük bir etkinlik ile gazetecilere açıklamalarda bulunuldu.

Bu açıklamaların genelinde Iron First'in HDR formatında çekilmesi gündem konusu olmuştu. HDR teknolojisininde büyük ekranlara özgü olmayan bir özellik olduğunu Dolby ve Netflix yöneticileri belirtti. Netflix firmasının global anlamda ülkelere yayılmasından tam bir yıl geçti. O zamandan itibaren bu platformun mobil üzerinde kullanım oranları da bir hayli artışa geçmiş durumda. Hunt ise daha çok Asya ülkelerinde mobil Netflix kullanımının yoğun olduğu belirtiliyor. Orijinal içeriklerin mobile platformda daha uygun ve entegre bir şekilde yapılması ise ülkeler bazında şirketin büyümesine neden olacak.





PAYLAŞ