Netflix Linux'da Firefox Desteğine Başladı - Haberler - indir.com

Netflix Linux'da Firefox Desteğine Başladı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 50 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-03-24 11:30:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Uygulama

Popüler çevrim içi film ve dizi izleme platformu olan Netflix, çeşitli platformlara ve tarayıcılara yenilikler getirerek gelişmeye devam ediyor. Hatırlarsak Netflix'e çevrimdışı iken bile film ve dizi izleme özelliği geçtiğimiz aylarda gelmişti. Şimdi ise Netflix desteklemediği işletim sistemine yeni bir çözüm ile geliyor. Öyle ki Netflix Linux sistemi tarafından resmi bir desteğe sahip değil. Ancak bu desteğin olmaması internet üzerinden video ve film izlemeye engel olmuyor. Bundan dolayı bu izleme servisi kullanılabiliyor ve Chrome'un Linux versiyonu ile Netflix içeriklerine erişilebiliyordu.

Bir süredir Chrome tarayıcısı ile Linux kullanıcıları Netflix'i sorunsuz bir şekilde kullanabiliyorlardı. Şimdi ise Firefox tarayıcısına gelen destek ile beraber kullanım yöntemlerinde artış oldu. Firefox işlevide aktif bir şekilde kullanılmaya başlanırken Netflix tarafından Firefox'a gelen bu duyuru resmi bir şekilde duyuruldu. Duyurulana göre artık Firefox kullanan Linux kullanıcıları Netflix'i rahat bir şekilde kullanabilecekler. Netflix blogu tarafından duyurulan bu yeni desteğin detaylarına gelecek olursak, HTML5 tabanlı bir video player'ına yer verilmiş durumda.

Firma Linux Firefox video oynatma desteğinin video izleme noktasında bir dönüm noktası olabileceğini belirtti. Diğer yandan kısıtlı platformlarda sunulan Ultra HD 4K video oynatma özelliğinin en kısa zamanda diğer platformlarada geleceğini belirtiyor. Son olarak geçtiğimiz yılın Aralık ayı içerisinde Microsoft Edge internet tarayıcısı için bu destek sunulmaya başlanmıştı. Bunların haricinde henüz detaylı bilgiler verilmesede Netflix şirketinin HDR desteği üzerinde de çalıştığı belirtiliyor.

Bu noktada Netflix'in büyük rakibi Amazon, HDR desteğini geçtiğimiz aylarda kullanılmaya sunmuştu. HDR desteği sayesinde HDR destekli TV'ler bu içeriklere erişebilecekler. Yaklaşık dört yıldır üzerinde çalışılan HTML5 video için bu çalışmaların bir kısmının endüstriyel standartlar olduğu belirtiliyor. Bakalım Netflix'in bu destekleme süreci daha ne gibi platformlarda ne gibi özellikler göreceğiz.





PAYLAŞ