Nasa, bulut fotoğrafları istediğini duyurdu! - Haberler - indir.com

Nasa, bulut fotoğrafları istediğini duyurdu!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 7 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-03-20 16:00:00
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Donanım

Astronot olmak gibi bir hayaliniz varsa bunu gerçekleştiremeyebilirsiniz ancak bir takım uzay faaliyetlerinin bir parçası olabilirsiniz. Bugünden itibaren 15 Nisan'a kadar, NASA, bulut oluşumları hakkındaki uydu verilerini doğrulamaya yardımcı olmak için dünyanın dört bir yanındaki insanları bilim adamlarına yardımcı olacaklar. Sizde bu projeye katılmak isterseniz bulut görselleri çekerek projeye destek olabilirsiniz.

Girişim, öğrencileri ve bilim ile ilgilenen herkesin veri toplama sürecine katılmasını teşvik etmek için uluslararası bir eğitim çabası olan GLOBE'nin (Çevreden Yararlanmaya Küresel Öğrenme ve Gözlemler) bir parçasıdır. Langley Araştırma Merkezi'nden Marilé Colón Robles, verilerin bilim adamlarının uydu görüntülerinde bulut oluşumlarını sınıflandırmasına yardımcı olduğunu açıkladı. 'GLOBE Programı, insanlara NASA'nın vatandaş bilimci gözlemlerine sahip olmasının ne kadar önemli olduğunu göstermek için bu meydan okumayı sunuyor; zeminden gözlemler 'dedi. 'Kıştan ilkbahara gidiyoruz, bu yüzden fırtına türleri değişecek ve bu da bulut türlerini de değiştirecek.' Şeklinde açıklamada bulundu.

Bunun bir parçası olmak istiyorsanız, GLOBE Observer uygulamasını web sitesinden indirebilirsiniz. Katılımcılar günde en fazla on adet bulut fotoğrafı gönderebilir ve en fazla gözlemi olanlar bir NASA videosunda tanıtılacak. NASA, yeni bir CERES (Bulutlar ve Dünya Radyant Enerji Sistemi) cihazından veri geldiği için şimdi saha gözlemlerini istiyor. Kasım ayında yörüngeye giren CERES, aşağıdaki Dünya'yı izlemek için çeşitli sensörler kullanıyor.

İleri bir teknoloji ile bile, bazen zemindeki sirk bulutları ile yerdeki kar parçaları arasındaki farkı söylemek zor olabilir. 'Bir gözlemcinin bulut olarak kaydettiği ve yüzey gözlemlerine bakmak, uydudan eşleştirilen görüntüleri daha iyi anlamamıza yardımcı oluyor' diyen  Colón Robles projenin önemini vurguluyor. NASA, atmosferik değişiklikler için gözlemler arasında 10-15 dakika beklemenizi öneriyor. Web sitesinde ayrıca, fotoğrafçılar için bazı ipuçları ve farklı bulut türleri hakkında bazı temel bilgiler bulunmaktadır. Colón Robles, atmosferik bir bilim adamı veya katılmaya hevesli bir fotoğrafçı olmanıza gerek olmadığını kaydetti. NASA, toplayabildiği tüm verilerle ilgileniyor. 'Sadece dışarı çık' dedi.





PAYLAŞ