Mutlaka göz atmanız gereken 9 Instagram analiz aracı - Haberler - indir.com

Mutlaka göz atmanız gereken 9 Instagram analiz aracı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 43 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-11-09 12:40:28
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Donanım

Aylık aktif 700 milyon üzerinde kullanıcı sayısına sahip olan Instagram, rakiplerini kıskandıracak bir kullanıcıya sahip. Bu kadar çok kullanıcıya sahip olan Instagram'daki detaya güvenmemek ya da detayı takip etmemek akıllıca bir davranış olmayacaktır. Şayet etkileşimlerini artırmak istiyor, rakiplerinizi analiz etmek istiyor ve dödüşümleri artırmak istiyorsanız tüm verileri analiz etmek zorundasınız. Bunun içinde tüm analiz araçlarını kullanmak zorunda kalacaksınız. Bu analiz araçları arasında piyasada en gelişmiş analiz aracı Owlmetrics. Takipçi büyüme oranı, takipçi etkileşimi, ve hashtag etkinlikleri gibi birçok veriyi sizlere rapor halinde sunuyor. Ayrıca rakip analizi yapma olanağıda taşıyan Owlmetrics paylaşım için en doğru zamanı sizler için araştırıyor.

Bir diğer analiz aracı Socialbakers. İçerik performansını, rakip stratejilerini, Instagram reklam performansını ve dönüşlerini artırmak adına kullanıcıların neler yapabileceğine dair yol gösteren başarılı bir analiz aracı.

Takipçilerinize hangi zamanda ne tür içerik sunmanız gerektiği hakkında bilgi veren Keyhole, bir diğer analiz araçları arasında. Takipçilerinize doğru zamanda doğru bir içerik türünü paylaşmak adına sizlere yardımcı oluyor.

Analiz araçları arasında en eski ve en bilinen Iconosquare en vazgeçilmezler arasında. Sizlere standart Instagram analizlerinin yanı sıra Instagram Stories'i için analiz yapan bir araç. Ayrıca Google ekelntisi sayesinde takipçilerinizle direkt iletişim kurma olanağı sağlıyor.  

Sosyal medya platformunu şikayet etmek amacıyla kullanan kullanıcıların %42'si ilk 60 dakikada cevap almayı bekliyor. Bu hedefi ise onları dinleyerek yapmanıza olanak sağlayan Brandwatch çeşitli platformlar hakkında konuşulanları takip ederek, takipçilerinizle daha hızlı bir şekilde etkileşime girebilirsiniz.   

Yakın bir zaman önce algoritmasını yenileyen Instagram, akışınızda gördüğünüz içerikleri birçok farklı faktör tarafından etkiliyor. Bunlardan bir tanesi de içerik türü. Kullanıcının bir profille olan etkileşimi ve geçmiş davranışları olarak sıralayabiliyor. Bunu en iyi bir şekilde yapabilmek için doğru zamanı seçmek lazım. Minter.io sayesinde doğru zamanı seçip paylaşım yapma olanağı sunuyor.

Şayet birden fazla sosyal medya hesabınız varsa ve bunlara ayrı ayrı ayıracak çokta fazla vaktiniz yoksa Agorapulse sayesinde hesap performanslarınızı takip edebildiğiniz gibi hakkınızda konuşulanları da takip edebilirsiniz.

Agorapulse'a çok benzerlik gösteren quintly, bir başka analiz aracı. Birden fazla bulunan sosyal medya hesaplarınızın performanslarını ölçmenize yardımcı olacak ve rakipleriniz hakkında daha fazla bilgiye sahip olacaksınız.

Sosyal medya analiz araçları arasında en iyi bilinen  Sprout Social , geçmiş gönderilerinizi ve hesabınızın performansını görüntüleyebileceğiniz gibi, takvim özelliği sayesinde önceden ayarlayacağınız bir gönderiyi zamanı gelince otomatik olarak paylaştıracaktır.





PAYLAŞ