Mozilla'dan Açık Kaynak Kodlu 8 Girişime 385 Bin Dolar - Haberler - indir.com

Mozilla'dan Açık Kaynak Kodlu 8 Girişime 385 Bin Dolar

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 23 ''   Yayınlanma Zamanı : 2016-06-25 00:16:07
Editör : İsmail Emrah Demirayak
Kategori : Donanım

Dünyanın önde gelen gelişmiş tarayıcıları içerisinde yer alan Mozilla son dönemler içerisinde yeni ve kaliteli programları önemli yatırımlar yaptığını duyurdu 8 yeni program için hazırlanmış proje ve yatırımları sıralayacak olursak:

Tor: 152.500 dolar ile en büyük yatırımı gösteren uygulama internet üzerinde takip edilmeden gezine bilme imkânı kullanıcılara sağlıyor dağıtık altyapı al sistemi ile birlikte muazzam bir internet tarayıcısını temsil eden bu program oldukça ilgi çekecek kaliteli bir uygulama olarak kendini gösteriyor. 

Tails: Flash bellek DVD veya SD kart üzerinden rahatlıkla başlata bileceğiniz bir canlı işletim sistemi gelişimle birlikte insanlara müthiş fırsatlar hazırlamaya devam ediyor 77.000 dolar yatırım Aslında Bu sistemin hak ettiği bir rakamı göstermekte. 

Caddy: 50.000 dolar yatırım olan bu uygulama ile birlikte HTTPS kullanan HTTPS/2 web sunucusunun bu konuda iyi ve nitelikli bir yatırım olduğunu söylemek gerek.

Mio: bu Sanal kütüphane 30.000 dolar yatırım alırken Rus üzerinden yazılan Asenkron 1/ O Kütüphanesi gerçekten üst düzey bir program olarak kendini göstermekte.

DNSSC/DANE Chain Stspling: 25.000 dolar yatırım alan bu gelişmiş DNS uygulama geliştirme arayüzü Asenkron özellikleriyle Gerçekten bu konuda önemli bir gelişim ve hamile olarak görülebilir.

Godot Engine: oyun konusunda oldukça gelişmiş bir çoklu Platformu temsil eden bu kaliteli oyun motoru 20.000 dolar gibi önemli bir yatırımı aldı.

PeARS: 15.500 dolar değerinde yatırım alan bir program. Gücünü kullanıcılarından alan bu dağıtık arama motoru ücretsiz ve rahat gezinme imkânı uygun şartlarda kullanıcılarına sağlıyor.

NVDA: 15.000 dolar gibi bir yatırımı görme engelliler için ayran Mozilla bu ücretsiz ekran okuyucu ile Windows da kullanılan kaliteli bir sistemi insanların hizmetine sunuyor.


Her ne kadar toplamda çok büyük rakamlar ortaya koymasa da bu güzel ve çeşitli yatırım çalışmalarının kullanıcılar açısından sempatik bulunduğunu söylemek mümkün. Pek çok değişik konuda insanlara özel fırsat ve avantajlar sunan bu nitelikli programların, kullanıcılara da Mozilla iyi niyetli çalışmalarını gösteren bir gelişim olarak yorumlanabilir. 8 farklı program ve bunların getirdiği avantajlar düşünüldüğü zaman, bu gelişmiş tarayıcının çalışmaları ile birlikte iyi yolda olduğunu söyleyebiliriz.

 





PAYLAŞ