Mozilla Firefox Reklam Gösterimine Başlıyor - Haberler - indir.com

Mozilla Firefox Reklam Gösterimine Başlıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 18 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-05-21 18:20:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Hem mobil hemde masaüstü platformda sevilen internet tarayıcılarından olan Mozilla Firefox için reklam gösteriminin başlayacağı açıklandı. Bu reklam türü yeni bir tarayıcı sekmesi açılırken gösterilecek sponsorlu bağlantılar içerecek ve kullanıcılara ise 'doğal reklam' şeklinde sunulacak. 2017 ile beraber Mozilla şirketi Pocket'ı satın almış ve o zamandan itibaren kullanıcıların Pocket'a kaydetmiş oldukları makaleler için öneri bağlantıları sunuyordu. Firefox 60 beta sürümü ile beraber Mozilla Pocket'ın önerileri ile beraber göz atma geçmişine yönelik sponsorlu bağlantılar sunmaya başlayacak.

Yayınlanan açıklama ile yeni reklamlar hakkında şunlar dile getirildi;

Bu yılın başında yeni bir modeli keşfetmeye başladık ve Firefox yeni sekmesindeki Pocket'ın öneri bölümünde ara sıra sponsorlu bir hikaye gösterdik. Bugünden başlayarak bu çalışmayı daha da genişletiyoruz; şimdi Firefox Nightly ve Beta kullanıcıları, tarayıncılarında bu sponsorlu hikayeleri de görebilir.

Kullanıcı gizliliğini korumak adına öneriler Mozilla ve Pocket'a bir bilgi göndermeden tarayıcı tarafından yapılacak. Ancak kullanıcılar dilerlerse bu öneriler özelliğini kapatabilecekler. Firefox'un Pazar payına baktığımızda ise 2010'da yüzde 32'lik bir orana sahip olan şirket yüzde 6 seviyelerine kadar düşmüş ve bu yeni özellik ile beraber farklı gelir alternatifleri aramaya başladığını görebiliyoruz.





PAYLAŞ