Mobil Uygulamalarda Virüs Alarmı  - Haberler - indir.com

Mobil Uygulamalarda Virüs Alarmı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 18 ''   Yayınlanma Zamanı : 2016-06-25 00:28:50
Editör : İsmail Emrah Demirayak
Kategori : Akıllı Telefonlar

Mobil uygulamalar cep telefonu ve tablet kullanan kişiler tarafından hiç ara verilmeksizin kullanılmaya devam ediyor. Her sene geliştirilen yüzlerce uygulama belki de hiç uygun olmayan yollardan cihazların içine indiriliyor. Zaman zaman cep telefonu ya da tablet gibi elektronik cihazlarınızın yavaşladığını hatta donmaya başladığını görebilirsiniz. Bu durumun yaşanmasının en net cevabı ise mobil uygulamalarda yer alan virüs alarmıdır.
Son zamanlarda haber sitelerinde de sıklıkla görebileceğiniz mobil uygulamalarındaki virüs alarmı mobil uygulama kullanıcılarının bir hayli canını sıktığını gösteriyor. Cihazlara zarar veren bu virüslere bulaşmamanın bir yolu varsa onun da bilinmeyen kaynaklardan uygulama indirilmemesi gerektiğidir. Aksi takdirde virüs cep telefonunuzun işletim sisteminin çökmesine neden olacak kadar ilerleyebilir.

Android'e Gelen Virüs Alarmı
Ülkemizde ve tüm Dünyada Android 'li akıllı telefonlarının başının virüsle dertte olduğunu söylemek mümkün. Eğer sizde Android telefon kullanıcısıysanız konuyla ilgili detayları yazının devamından öğrenebilirsiniz.
Üretilen zararlı yazılımlar teknoloji dünyasında herkes tarafından tercih edilen akıllı telefonların fazlasıyla etkilemeye devam ediyor.
İOS kullanıcıları için aynı şeyi söylemek mümkün değil. İOS Apple'ın katı tutumundan kaynaklanan bir koruma içerisine girmiş durumda. Bu nedenle bu durumdan çok fazla etkilenmiyor.

Ne yazık ki Apple'dan kaynaklanan İOS koruması Android'te geçerli değil. Daha öncede Android Symbian gibi işletim sistemlerinde farklı virüslere rastladık.
Mobil dünyada ilerleyen son kötü haberimiz ise Android kullanıcılarına geldi. Android'li akıllı telefonların başının virüsle dertte olması akıllara '' bu durum nasıl önlenebilir'' sorusunu getirmiyor değil.

Android'li Cihazlarda Yeni Virüs Keşfedildi
Lookout Mobile Security adını alan güvenlik firması yeni bir virüs keşfedildiğini duyurarak kullanıcıların daha tetikte olması gerektiğini vurguladı.
Geinimi kod adını alan trojan için firma bugüne kadar ortaya çıkan en gelişmiş malware olduğunu belirtti.

IMEI Numaranız Bu Virüsler Aracılığıyla Tehlikede
Çin'den hızlı bir şekilde ülkemize de yayılan zararlı yazılımlar farkı oyunlarla karşımıza çıkıyor. Bunlardan bir tanesi de Android oyunu uygulamasını yükleteceğini iddia eden yalan haberlerdir.
Bu oyunlar indirildiği zaman cihazlara bulaşan virüs IMEI numaranızın tehlikeye girmesine neden olmaktadır.





PAYLAŞ