Microsoft tan Yeni Nokia Telefonu Nokia 216 - Haberler - indir.com

Microsoft tan Yeni Nokia Telefonu Nokia 216

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 13 ''   Yayınlanma Zamanı : 2016-09-27 11:23:20
Editör : İsmail Emrah Demirayak
Kategori : Akıllı Telefonlar

İki dev ve köklü isim olan Microsoft ve Nokia çalışmalarını birleştirdi. Bilgisayar ve teknoloji denilince akla gelen isimlerden birisi olan Microsoft çalışma yelpazesini genişleterek kullanıcılarını şaşırtmaya devam ediyor. Geçmiş yıllarda cep telefonu denilince akla gelen marka olan Nokia ise önümüzdeki günlerde akıllı telefon üretimine hazırlanıyor. Kullanıcılar Nokia'dan akıllı telefon haberini beklerken, Microsoft sürpriz yaparak Nokia 2016 modelini duyurdu.

Efsane isim Nokia

Akıllı telefonların bu kadar sık kullanılmaya başlamadan önce Nokia'nın ürettiği cep telefonları vazgeçilmezler arasında yer alıyordu. Ancak zaman içinde teknolojinin gelişmesi ve internetin taşınabilir cihazlarda yer almasının ardından Nokia tuşlu telefonlarına eskisi kadar talep olmuyordu. Marka geçtiğimiz günlerde aldığı kararla birlikte tekrardan telefon sektöründeki yerini almaya hazırlandığını duyurdu. Ancak marka bu sefer bir yenilik yaparak akıllı telefon üreteceğini bildirdi. Kullanıcılar tarafından dört gözle beklenen akıllı telefon modelini sürpriz bir isim gerçekleştiriyor. Microsoft Nokia 2016 ismini verdiği telefonu herkese duyurarak işe başlıyor. Microsoft'un yaptığı sürpriz atak sonucu Nokia 2016 resmi olarak yayınlandı. Her iki firmanın da başarılarla dolu geçmişi ve Microsoft'un teknolojiye yön veren çalışmaları sonucunda herkes tarafından beğenilecek olan ürün sunuldu.

Nokia 2016 kullanıcıların karşısına üç farklı renk seçeneğiyle çıkıyor. Uygun fiyatlı cep telefonu satın almak isteyen kullanıcılara hitap edecek olan cihazın beyaz, yeşil ve siyah renk seçenekleri bulunuyor. Cihaz 2.4 inç genişliğinde olup QVGA çözünürlük sunuyor. Nokia 2016 Opera Mini tarayıcısına sahip olup Series 30 işletim sistemini kullanıyor. Cihaz üzerinde Nokia'nın vazgeçilmezi olan tuş takımı bulunuyor. Tuş takımı günümüz akıllı telefonların oldukça hoş ve farklı görünüm sunuyor. Cihazın arka tarafında bulunan hoparlörleri 3.5 mm jack girişiyle MP3 dinlemenize de olanak tanıyor. Cihazda bulunan uygulama mağazası bazı uygulamalara izin veriyor. Nokia 2016 gibi giriş seviyesinde cihazın Microsoft tarafından sunulmasının nedeni olarak her ay bu kategorideki akıllı telefonların çok satılıyor olması yer alıyor. Microsoft son zamanlarda Lumia telefonlarda aradığını bulamayınca Nokia gibi farklı modellerle çalışıyor.

 





PAYLAŞ