Microsoft, Minecraft'ı Yapay Zeka İçin Kullanacak - Haberler - indir.com

Microsoft, Minecraft'ı Yapay Zeka İçin Kullanacak

Tahmini Okuma Süresi : 0 ' 53 ''   Yayınlanma Zamanı : 2016-03-15 10:54:26
Editör : Caner Küçükbinar
Kategori : Teknoloji

Birçok teknoloji firmasının üzerinde çalıştığı yapay zeka teknolojisine Microsoft, Minecraft ile birlikte adım atmaya hazırlanıyor.

Microsoft'un Cambridge merkezli İngiltere laboratuvarında geliştirilmeye başlanan projeye "Project AIX" adı verildi. Project AIX projesinin Minecraft ile bir bütünleşme içerisinde olması planlanıyor. Söz konusu proje hakkında daha fazla detay verilmezken, ilerleyen günlerde detayların açıklanacağı tahmin ediliyor.

Minecraft'ın oyun geliştirme stüdyosu Mojang'ı 2014 yılında satın alan Microsoft, sanal oyun alemi teşviği ile birlikte çocuklara kod yazımını öğretmeyi hedefleyen şekilde çalışmalara başlamıştı.

Microsoft şimdi de, Ocak ayında satın aldığı MinecraftEDU ile yapay zeka teknolojisini kullanarak çocuklara geleceğin teknolojilerine dair gerekli donanımları aktarmayı hedefliyor.

Microsoft araştırmacası Katja Hofmann, çocukların oyun içerisinde hayatta kalma stratejileri geliştirmelerini istediklerini ve bunun yapay zeka çalışmalarına yapacağı katkıdan bahsetti.





PAYLAŞ