Microsoft Edge tarayıcısı Android ve iOS yolunda! - Haberler - indir.com

Microsoft Edge tarayıcısı Android ve iOS yolunda!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 58 ''   Yayınlanma Zamanı : 2016-11-28 14:26:42
Editör : İsmail Emrah Demirayak
Kategori : Uygulama
Yazılım devi Microsoft, Edge tarayıcısını rakip mobil platformlar da dahil olmak üzere Windows dışındaki sistemlere taşımak gibi bir niyeti var. Şirket, kullanıcıların nabzını ölçmeye başlamış durumda. Detaylar haberimizde.

Microsoft, Edge tarayıcısını Google Chrome ve Mozilla Firefox'la rekabet edebilecek düzeye getirme konusunda tam gazla çalışıyor ancak malesef kendi tarayıcısının kullanım oranını bir türlü istediği seviyeye getiremediği de bir gerçek. Yazılım devi bu sorunun çözüm yollarını arıyor ve şu anda Android ve iOS gibi rakip platformlarda Edge tarayıcısına olan talebi araştırmaya başlamış durumda.

Microsoft bünyesinde Teknoloji Stratejisti olarak görev yapan Fahad Al-Riyami, Twitter kullanıcılarından Microsoft Edge tarayıcısını Android ve iOS'ta görmek istiyorlarsa oy vermelerini isteyen bir anket paylaşmış durumda. Ayrıca ankette yer alan link de Microsoft Topluluğu forumlarındaki bir konuya bağlanıyor.

Forumdaki konunun yayın tarihi 2 Ağustos 2015'e kadar uzanıyor ki bu tarih Windows 10'un resmi lansmanından sadece birkaç gün sonrasına denk geliyor demek. Microsoft'un Edge tarayıcısını Android ve iOS'a getirmesini isteyen kullanıcılar sayfalarca yorum yazarak taleplerini iletmiş durumdalar.

Microsoft: Edge'i Windows dışındaki platformlara getirme planımız yok

Microsoft, 2015 yılı içinde Edge'in bir süre sadece Windows 10'a özel olacağını açıkça belirtmiş ve tarayıcının eski Windows sürümleri, Android veya iOS platformlarına getirilmesi için herhangi bir planlarının olmadığını açıklamıştı.

Şirket Edge'i önce Windows'a entegre etmek, daha sonra Android ve iPhone kullanıcıları için tarayıcının mobil sürümünü sunma gibi diğer olasılıkları araştırmak istediğini bildirmişti.

Edge kesinlikle gelişiyor ve yaklaşmakta olan Creators Update'in tarayıcıya daha fazla özellik getirmesini bekliyoruz. Microsoft, Edge'i Windows platformu dışındaki işletim sistemlerine getirmeyi düşünüyor ancak şu an için bu yalnızca bir fikir aşamasında.

 





PAYLAŞ