Microsoft Cities Unlocked İle Görme Engellilere Yardımcı Oluyor! - Haberler - indir.com

Microsoft Cities Unlocked İle Görme Engellilere Yardımcı Oluyor!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 52 ''   Yayınlanma Zamanı : 2015-11-27 15:00:53
Editör : Hümeyra Aydınlı
Kategori : Teknoloji

Yazılım devi Microsoft, birçok alanda hayatımızı kolaylaştıran teknolojide önemli adımlar atıyor. Uzun süren çalışmaları neticesinde geliştirdiği "Cities Unlocked" projesi ile görme engellilere kendi başlarına rahat hareket edebilecekleri bir alan sunuyor.

Engelli bireylerin yaşamlarını kolaylaştırmak, onların hayatın içinde kendi başlarına güvenle ayakta kalabilmelerini sağlamak amacıyla Cities Unlocked adında önemli bir projeye imza atan Microsoft, iki yıllık çalışmaların ardından söz konusu projeyi test etmeye başladı.

Akıllı telefonlar üzerindeki bir çok özellikten ve GPS teknolojisinden yararlanılarak geliştirilen Cities Unlocked projesi görme engellilerin tek başına sokaklarda güvenle dolaşmalarını sağlıyor. 

İngiliz gazetesi The Telegraph tarafından iki kez test denemelerine tabi tutulan Cities Unlocked, çalışma noktasında görme engellilere sadece hareket alanı sunmakla kalmıyor, aynı zamanda onların bulundukları yerin konumunu daha iyi anlamalarını sağlayarak özgürce dolaşabilmelerine büyük ölçüde yardımcı oluyor.

Microsoft, söz konusu projesi için GN Store Nord'un duyma engelliler için geliştirdiği özel bir kulaklıktan faydalanıyor. Üzerinde ivmeölçer, jiroskop, pusula ve farklı noktalara yerleştirilen hoparlörler bulunan bu kulaklık, sesin hangi yönden geldiğini kullanıcıların anlamasını sağlıyor. Bu kulaklık sayesinde kullanıcılar karşıdan karşıya geçerken veya kalabalık bir sokakta yürürken sesin geldiği yönü baz alarak ilerleyebiliyor.

Yine bu doğrultuda geliştirilen Microsoft Soundscape uygulaması da GPS üzerinden konum tespiti yaparak engellilerin gittikleri yeri mobil cihazları ile takip edilmelerini sağlıyor. Engellilere kapalı mekanlarda da yardımcı olan Cities Unlocked binalar üzerinde bulunan Bluetooth alıcıları sayesinde kullanıcılara o an bulundukları nokta hakkında detaylı bilgiler sunuyor.

Microsoft'un Cities Unlocked adı altında geliştirmiş olduğu bu projesi için şuan sahip olunan teknolojinin bir çok yerde yetersiz olması sebebiyle biraz beklemeniz gerekiyor.





PAYLAŞ