Microsoft, Chromebook'lar ile Rekabete Giriyor - Haberler - indir.com

Microsoft, Chromebook'lar ile Rekabete Giriyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 45 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-04-26 09:45:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Microsoft'un yeni dizüstü bilgisayarı ve özelleştirilmiş yeni Windows 10 işletim sistemi yakın zamanda duyurulacak. Windows 10 Cloud ismi ile gelmesi beklenen yeni işletim sistemi 2 Mayıs tarihinde New York'ta düzenlenecek olan yazılım ve donanım etkinliği kapsamında tanıtılması bekleniyor. Microsoft kendi markasını taşıyan Windows 10 Cloud işletim sistemi yüklü bir dizüstü bilgisayar modelinin tanıtılmasıda ön görülenler arasında bulunuyor. Ayrıca bu işletim sisteminin resmi olaran Windows 10 S adına sahip olmasıda beklentiler arasında iken, şirketin bu yeni ürün ve yazılımı ile alakalı net bilgileri 2 Mayıs tarihinde göreceğiz. Fakat sızanlara göre Microsoft Chromebook ile rkaip bir cihazı piyasaya sürmeyi hedefleniyor.

Özellikle düzenlenecek olan bu etkinliğin eğitim çerçevesinde gerçekleşmesi Chromebook cihazları eğitim sektörü için önemli bir nokta olması bekleniyor. Windows Central tarafından yayınlanan raporlara göre ise Windows 10 Cloud performansı sağlanması için gerekli olan minumum donanım detayları ortaya çıkıyor. Bu işletim sistemine sahip olan cihazların 10 saatten uzun bir süre kullanım ömrü sunması hedeflenirken, öğrenciler için prizden uzak bir kullanımından imkanını sağlamış oluyor. Windows 10 Cloud işletim sistemi için belirlenen teknik detaylar ise şu şekilde:

Dört çekirdekli işlemci (Celeron veya daha yüksek), 4 GB RAM, 32 GB depolama alanı (64-bit işlemci için 64 GB), 40 WHr'den büyük pil, depolama için hızlı eMMC veya SSD disk, opsiyonel kalem ve dokunma desteği. Diğer yandan şirketin arka plan uygulamalarının güç kesintisi ile alakalı geliştirdiği bir araç ile dizüstü bilgisayarların pil ömrünün arttırılması hedefleniyor. Ayrıca bu özelliğin Eylül ayında yayınlanması beklenen büyük Windows 10 güncellemesi ile kullanıcılara sunulması bekleniyor.

2 Mayıs'ta düzenlenecek olan etkinlik ile Chromebook'lara karşı nasıl bir rekabet içerisine girilecek göreceğiz.





PAYLAŞ