Microsoft, AMD'yi Her An Satın Alabilir! - Haberler - indir.com

Microsoft, AMD'yi Her An Satın Alabilir!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 31 ''   Yayınlanma Zamanı : 2015-07-02 20:30:02
Editör : Hümeyra Aydınlı
Kategori : Donanım

Microsoft'un ünlü işlemci ve donanım üreticisi AMD'i satın alacağı iddiası gündeme bomba gibi düştü. Gelen bilgilere göre AMD'yi bünyesine katmayı hedefleyen yazılım devi bu konudaki çalışmalarını hızlandırdı. 

Hem oyun dünyası açısından hem de bilgisayar üreticileri bakımından önemli bir yere sahip olan AMD'nin bir süredir kar sağlayamaması ve hızla düşüşe geçmesi şirketin satılacağına dair dedikoduları ortaya çıkardı.

Diğer yandan Microsoft ise iki yıl önce Nokia'nın cihazlar ve hizmetler birimini 7.1 milyar dolara satın almasından sonra ikinci en büyük satın alımlardan birine daha imza atabilir. 

Özellikle hazırladığı grafik kartları ve işlemcilerle adından söz ettiren teknoloji firması AMD, 1.81 milyar dolarlık piyasa değeri ile hem patent açısından hem de gelir açısından büyük öneme sahip. Microsoft'un ise 95 milyar doların üzerinde nakit rezervinin bulunduğunu da göz önüne alırsak bu satın alma işleminin gerçekleşmesi için hiç bir engel görünmüyor. 

Diğer yandan her Xbox One konsol için AMD'ye 100 dolar ödeyen Microsoft'un bu süreç içerisinde AMD'yi tümüyle bünyesine katması şirkete büyük kar sağlayacak.

Eğer söylentiler doğru çıkar ve satın alma işlemi gerçekleşirse rakibi olan Sony de Microsoft'a para ödemeye başlayacak. Şu an PlayStation 4'te AMD'nin donanım parçalarından faydalanan Sony, böylelikle ücreti AMD'ye değil de dolaylı yoldan Microsoft'a ödemiş olacak.

Konuyla ilgili gelişmeler oldukça sizlere aktarmaya devam edeceğiz.





PAYLAŞ