Messenger Lite Türkiye'de Yayınlandı - Haberler - indir.com

Messenger Lite Türkiye'de Yayınlandı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 38 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-05-03 11:30:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Popüler sosyal medya uygulamalarının daha düşük bellek ve işlemci gücüne sahip olan düşük versiyon uygulamaları yayınlanmaya devam ediyor. Bu noktada Facebook, mesajlaşma servisi olan Messenger'ın Messenger Lite isimli uygulamasını geçtiğimiz Ekim ayı içerisinde duyurmuştu. Bu uygulama düşük bellek ve işlemci gücüne sahip olarak Android platformu için hazırlanmıştı. İlk önce Malezya, Kenya, Tunus, Sri Lanka ve Venezuela üzerinde yayınlanan bu uygulama için şirketin belirttiğine göre Lite uygulamasının 132 ülkede daha yayınlandığı ifade ediliyor.

Facebook'un bu hamlesi yapması Snapchat için kötü bir haber diyebiliriz. Öyle ki Snapchat şuan için videolar, arttırılmış gerçeklik ve fotoğraflar üzerinde geliştirmeler yaptığından ötürü bu işlemler için birçok Android akıllı telefonu yetersiz kalabiliyor. Yetersiz akıllı telefonların yanı sıra mobil internet erişiminin kısıtlı olduğu ülkelerde değil İtalya, Hollanda, Japonya, Almanya ve Türkiye gibi ülkelerde de kullanılabilecek. Messenger Lite uygulamasının birçok kişi için daha iyi bir deneyim sunabileceği söylenirken, 1.2 milyar kullanıcısı bulunan Messenger'ın bu uygulama ile dahada ileri gidebileceği düşünülüyor.

Facebook son zamanlarda Snapchat'den aşırarak birçok özelliği ana uygulamasına, INstagram'a ve WhatsApp'a yerleştirdikten sonra Lite versiyonlarının kapsama alanını genişletmesi ile beraber elini dahada güçlendiriyor. Fakat belirtmekte fayda var ki Facebook Messenger Lite ve Facebook Lite uygulamalarının arttırılmış gerçeklik özelliklerini barındırmadığı ifade ediliyor. Fakat zamanla Lite uygulamasında yeni özelliklere kavuşabilir. Öyle ki Facebook Lite uygulamasına çeşitli filtreler, kamera efektleri gibi özelliklerin verileceği açıklanmıştı. 10 MB gibi bir boyuttan az bir boyuta sahip olan Messenger Lite uygulamasını Google Play Store üzerinden indirebilirsiniz.





PAYLAŞ