Megaupload efsanesi ücretsiz 100 GB alanla geri dönüyor - Haberler - indir.com

Megaupload efsanesi ücretsiz 100 GB alanla geri dönüyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 12 ''   Yayınlanma Zamanı : 2016-07-23 11:00:06
Editör : Caner Küçükbinar
Kategori : Teknoloji

Bir dönemin efsane ismi olan ve dosya paylaşmada akla gelen ilk isim Megaupload tıpkı bir Anka kuşu gibi küllerinden yeniden doğuyor. 2012 yılında sopa yasası nedeniyle kapatılan dosya paylaşım platformu tekrar açılacağını resmen duyurdu.

Telif Hakkı ve Kim Dotcom

Megaupload'un kurucusu olan ve şimdiki şöhretini ve servetini Megaupload'a borçlu olan Kim Datcom, Hong Kong'da kurduğu Megaupload'ı 19 Ocak 2012 yılında telif hakları sebebiyle kaybetmişti. Hatta kendisi de gerçekleştirilen baskında aynı gerekçeyle tutuklanmıştı. Şimdi baktığımızda ise Megaupload'ın yeniden doğduğunu ve kendini geliştirerek hizmet vermeye başladığını görürüz.

Megaupload ve Açılış tarihi

Teknoloji dünyasının asi ismi olarak da nitelendirilen Kim Datcom Megaupload'ın resmen açılacağını Twitter hesabından duyurdu. Megaupload'un açılacağı tarih olarak ise 20 Ocak 2017 tarihini belirlediler. Kim Datcom, özellikle bu tarihi seçmesinin nedeni olarak da, Megaupload'ın kapanışının 5. Yıl dönümü olduğu için seçtiğini belirtti. Açılışla ilgili olarak insanları bilgilendirmek için eski üyelerine mail gönderileceğini bildirdi.

Megaupload ve Yenilikleri

Kapanışının 5. Yıl dönümünde tekrardan açılmak için ve küllerinden doğduğunu göstermek için hazırlık yapan marka, yeni açılışına özel yenilikleri de kullanıcılarına sunuyor. Bu yenilikleri içinde en önemlisi olan herkese 100 GB ücretsiz depolama alanı verilecek olmasıdır. Platform içerisinde veri transferi bulunmayacak olup, farklı cihazlar içinde senkronizasyonların da kolayca yapılabilmesi için seçenekler bulunacak. Ayrıca Megaupload içinde Bitcoin ödeme seçeneği de yer alacaktır.

Kim Dotcom ve Mega NZ açıklaması

Kim Dotcom, Megaupload 2.0 ile kayda değer iş ortaklıkları kurduğunu dile getirdi. Bir zamanlar ünlü olan dosya paylaşım servisi Mega NZ işlevselliğini kaybetmiştir. Kim Dotcom, Mega NZ'nin 20 Ocak tarihinden itibaren yeniden şekillendirileceğini belirtti. Açıklamasının ardından gündeme bomba gibi düşen Kim Dotcom adından uzunca süre bahsettireceğe benziyor. Başarısına başarı kaymaya planlayan Kim Dotcom, yine çılgınca yeniliklerle kullanıcılarının karşısındaki yerini alacaktır. Yaklaşık olarak birkaç ay sonra sunulacak olan servislerle hem Kim Dotcom hem de kullanıcılar sevineceklerdir. Bunca yıl aradan sonra performansından bir şey kaybetmeyen servis daha hızlı ve güvenli olarak sizlere sunulmaktadır.





PAYLAŞ