Material Design Lite Yayınlandı! - Haberler - indir.com

Material Design Lite Yayınlandı!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 36 ''   Yayınlanma Zamanı : 2015-07-07 16:00:59
Editör : Hümeyra Aydınlı
Kategori : Donanım

Google, 2014 yılında mobil işletim sistemi Android 5.0 Lollipop ile birlikte aktif ettiği Materyal Tasarım (Material Design)'da önemli güncellemeler yaptı. Şirket, Material Design'ın web siteler için kullanılmasını sağlamak için Material Design Lite adını verdiği yeni bir kütüphane yayınladı.

İnternet sitelerinin görünümünü değiştirmek amacıyla geliştirilen bu sistem, Materyal tasarım elementleri hızlı bir şekilde CSS, JavaScript vs HTML gibi sistemleri üzerinden aktif hale getirerek, internet sitelerine hem bilgisayarlar hem de mobil cihazlarda Android uygulaması görünümü kazandırıyor.

Paper adı verilen sistem elementlerini kullanıcıya sunan MDL, kullanıcıların farklı materyal tasarım parçalarını seçerek özel kodlama yapabilmelerini sağlıyor. Yani bir siteye MDL bileşeni eklemek için sadece ihtiyacınız olanı kullanabiliyorsunuz.

Oldukça basit entegrasyon yöntemi ve kullanışlı stil ve elementlerin yer aldığı Materyal Design Lite, Chrome, Firefox, Opera, Microsoft Edge ve Safari gibi popüler tarayıcılar ile uyumlu şekilde çalışabiliyor.

MDL hakkında daha fazla bilgi için burayı ziyaret edebilirsiniz.





PAYLAŞ