Üç girişimci tarafından mahalle konsepti ele alınarak yeni geliştirilen Türk yapımı mobil uygulama olan Bikoshu’i ele alıyoruz. Bikoshi ile tüketiciler ve kullanıcılar mahallelerinde yer alan mağaza, restoran ve dükkan gibi noktalarda online bir şekilde alışveriş yapabilecekler. Sanal bir pazaryeri olarak nitelendirilen bu uygulama yoğun siparişlerin dijital bir çözümü olarak hedefleniyor. Bikoshu mahallede evlere ve işyerlerine servis yapan esnafların dijital ortama geçişlerinde bir öncü görevi görecek. Bu noktada hizmet vereceği potansiyel rakamda ise 500 binin üzerinde bir rakam hedeflenmektedir.

Bikoshu Android  İndir

Bikoshu ile online sipariş verme noktasında fırın, petshop, market ve günlük ihtiyaçların olduğu her alanda platform hizmet vermektedir. Her sektör ve büyüklükte dükkan ve esnafa hanesinde yer veren Bikoshu bu noktada pastane, fırın, kırtasiye, market, çiçekçi, kozmetik ve birçok alana hizmet verebilir bir sisteme sahip durumda. Bikoshu kurucu ortağı Tolga Özbilün bu girişimi şu şekilde dile getiriyor ; ‘Mahallede sipariş vermek için akla gelen ilk mecra olmaya talibiz. Tüm esnafın sanal ortamda yer aldığı bir platform üzerinden kısıtlı zamanı olan günümüz tüketicisine hız kazandıracağımızı düşünüyoruz. Esnafa verdiğimiz destek ve son kullanıcıya yaptığımız mahalle vurgusuyla mahalle bilincini ve dayanışmasını geliştirmek istiyoruz. Çok yakında bütün Türkiye’de Bikoshu aracılığıyla internet çağına ayak uydurmuş lokal kahramanlar çıkacağına inanıyoruz.’

Bikoshu iOS İndir

Ağustos 2017’de başlayan bu girişimde Bİkoshu’a gelen siparişler hızlı artmaya devam ediyor. Aralık 2017’de aylık 2 bin sipariş miktarına erişen uygulamanın şuan hanesinde 350’den fazla işyeri ve 4 binden fazla aktif kullanıcı bulunmaktadır. İndirilme rakamı 15 bine erişmiş olan Bikoshu verilerine göre yaklaşık sipariş tutarı 250 bit TL’nin üzerine erişmiş durumda. İstanbul’da aktif olan Bikoshu’nun önümüzdeki zamanlarda ülkemizin diğer şehirlerinde de aktif bir şekilde hizmet vermesi hedefleniyor. Ayrıca 10 bini aşkın girişim projesinin yapıldığı Big Bang Startup yarışmasınsda Bikoshu uygulaması EnerjiSa ve ING Bank tarafından tam 100 bin TL’lik ödülün sahibi oldu.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir