Mağdurlar, Çiftlik Bank Tesislerini Bastı! - Haberler - indir.com

Mağdurlar, Çiftlik Bank Tesislerini Bastı!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 18 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-03-13 18:10:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Ülkemizde onbinlerce kişinin mağdur olduğu Çiftlik Bank'ın Bursa'da bulunan tesisleri mağdurlar tarafından basıldı. Zararlarını hayvanlara el koyarak karşılamak isteyen kullanıcı topluluğu tesislere gittiler. Binlerce insandan yatırım alan Çiftlik Bank kullanıcıların ödemesini yapmadan merkezlerini sessizce boşaltınca, devlet tarafından soruşturmalar başlatıldı ve araştırma sonucunda 'dolandırıcı' şeklinde nitelendirildiler. Bursa İnegöl'de yer alan tesisler kamyonlar ile basıldı ve tesiste yer alan hayvanlar ile zararlarını karşılamak istediler.

ÇiftlikBank indir Android

Jandarma devreye girdi ve öfkeli kalabalık sakinleştirildi. Ancak eylemlerin önümüzdeki günlerde de devam etme ihtimali bulunuyor. Ülkemizde 500 bin'den fazla üyesi olduğu bilinen bu çiftçilik topluluğunda yüksek kar ortaklığı ile kullanıcılarda yatırım alındı. Üyelerine ödeme yapmamaya başlayan şirket merkezini terkettikten sonra olaylar ortaya çıkmaya başladı. Çiftlik Bank Genel Müdürü Niyazi Karakoç ise şirket kurucusu Mehmet Aydın'a ulaşamadığını ve kandırıldığını ifade etti.

Yapılan incelemeler sonucunda Çiftlik Bank kapsamında 77 bin kişiden 511 milyon TL toplandığı ve 62 bin kişilik bir topluluğa 398 milyon TL'lik geri ödeme yapıldığı belirtiliyor. Açıkta kalan 113 milyon TL'nin ise Kuzey Kıbrıs'a aktarıldığı tespit edilmiş durumda. Gümrük ve Ticaret bakanlığı tarafından mağdur olan kişilerin savcılıklara suç duyurusunda bulunabilecekleri dile getirildi.





PAYLAŞ