macOS Sierra Çıktı - Haberler - indir.com

macOS Sierra Çıktı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 30 ''   Yayınlanma Zamanı : 2016-09-26 11:20:34
Editör : İsmail Emrah Demirayak
Kategori : Donanım

macOS Sierra Çıktı! İşte Tüm Özellikler!

Apple marka bilgisayarlar için üretilen macOS Sierra en sonunda kullanıcılarla buluştu. Bu sene pek çok yeniliğe imza atan Apple bu seferde Apple marka bilgisayarları düşünerek yeni işletim sistemi getiriyor. Apple marka bilgisayarlara gelen işletim sisteminde hangi özelliklerin yer aldığını öğrenmek istiyorsanız detaylı bilgiyi yazımızda bulabilirsiniz.

Yenilikler getiren Apple

2016 yılı Apple için tam anlamıyla yeniliklerin yılı oldu. Marka bu sene pek çok önemli çalışmaya imza atarak kullanıcılarına güvenli ve hızlı teknolojiyi sunuyor. Geçtiğimiz günlerde İPhone modelli cihazların son serisi olan İPhone 7 ve İPhone 7 Plus'ı tanıtan marka, ardından ise IOS 10 işletim sistemini sundu. Şimdilerde ise marka macOS Sierra işletim sistemini Apple marka bilgisayarlara getiriyor. Bu işletim sistemiyle birlikte masaüstüne Siri özelliği taşınıyor. MacOS Sierra işletim sistemi 20 Eylül'de kullanıma açılarak bilgisayarlara indirilmeye başlandı. Yeni işletim sistemiyle birlikte bilgisayarınızın farklılaştığına şahit olacaksınız. Sierra'nın barındırdığı en büyük yenilik ise sesli asistan Siri'yi kullanmanıza olanak tanımasıdır.

Siri Multitasking ve daha başka yenilikler

MacOS Sierra ile birlikte kullanımınıza sunulan en büyük özellik kişisel asistan olan Siri'nin bilgisayarlarınızda kullanıma hazırlanmasıdır. Marka İOS hizmetlerini macOS Sierra ile birlikte bilgisayarınıza sunuyor. Siri size her konuda yardımcı olmaya hazırlanıyor. Markanın yaptığı açıklamaya göre yeni sistem Mac'e özel olan Siri Multitasking özellikleriyle ön plana çıkıyor. Kişisel asistanın göze çarpan başka bir özelliği ise aradığınız dosyanın konumu kolayca bulması oluyor. Siri istediğiniz belgeyi kolayca bulup size sunuyor. Bunlar dışında Siri bilgisayarınızda boş kalan alanı hesaplıyor, hava durumunu söylüyor, istediğiniz müzikleri çalıyor, arkadaşlarınıza notlar bırakıyor, etiketli fotoğraflarınızı buluyor.

MacOS Sierra kişisel asistan Siri dışında da pek çok yeniliği getiriyor. İşletim sisteminde yer alan evrensel pano ile tüm Apple cihazları etkileşim içinde oluyor. İPhone üzerinde gördüğünüz fotoğrafı kopyalayarak, Mac üzerine yapıştırabilirsiniz. Giyilebilir teknoloji olan Apple Watch sayesinde Mac'inizde otomatik oturum açabiliyorsunuz. Bu durumda sistem sizden tekrardan oturum açmak için şifre istemiyor. Mac'inizin masaüstündeki dosyalar İCloud Drive sayesinde İPhone kullanarak ulaşabilirsiniz. Aynı zamanda depolama alanında da farklı yöntem sunuyor. Az kullandığınız dosyalarınız otomatik olarak İCloud içinde saklanıyor ve ihtiyacınız olduğunda size sunuluyor.

 





PAYLAŞ