Macbook Isınma Sorunu Nasıl Çözülür? - Haberler - indir.com

Macbook Isınma Sorunu Nasıl Çözülür?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-05-27 19:50:02
Editör : Esat Karaman
Kategori : Donanım

MacBook ısınma sorunu ile birçok MacBook sahibi karşı karşıya kalıyor. Sistemin yönettiği fan, son güncellemeler ile eskisi kadar sık devreye girmemeye başladı. Bu sebep'den dolayı Macbook sahipleri ısınma sorunu ile baş başa kalıyorlar.Ancak biz sizlere, ısınma sorununu kökten çözmek için ne yapmak gerekiyor? Sorusunun cevabını veriyoruz. Detaylı çözümler için aşağıdaki yönergeleri okuyabilirsiniz.

MacBook ısınma sorunu nasıl çözülür?

MacBook, kullanıcıların tam bir performans alması için yaratılmıştı. Ancak macOS High Sierra güncellemesi ile fanlarda bazı sorunlar meydana gelmeye başladı.  Cpu değeri yüksek olan uygulamalar Macbook bilgisayarları oldukça zorluyor ve ısınmasına sebep oluyordu bu durum ise ısınmaya yol açıyordu ancak fanlar bu ısıya rağmen normal seviyede dönmeye devam ediyordu. 

Bu sorunu nasıl çözeriz?

İlk yapmanız gereken şey fanları kendi kontrolünüz altında tutmak olacaktır.Bunu yapmak için ise iStat uygulamasını kurmanız gerekmektedir. Uygulamayı kurunca zaten fanların yavaş döndüğünü fark edeceksinizdir.  Yaptığımız bazı testlerde; fanı 4500 rpm değerinde uzun süre çalıştırdık ve yükü ağır uygulamaları açık tuttuk ancak buna rağmen sıcaklık 40 dereceyi geçmedi. Sizde uygulamayı kurarak fanların dönme hızını ayarlayabilirsiniz bu sayede büyük bir sorundan kurtulmuş olacaksınız.

 

 

 





PAYLAŞ