Litecoin'in Kurucusu Charlie Lee, Elindeki Bütün Litecoin'lerini Sattı! - Haberler - indir.com

Litecoin'in Kurucusu Charlie Lee, Elindeki Bütün Litecoin'lerini Sattı!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 58 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-12-20 15:56:29
Editör : Volkan Deniz İkiz
Kategori : Teknoloji

Litecoin'in kurucusu olan Charlie Lee, tüm Litecoinlerini satarak şok bir olaya imza attı! Litecoin'lerini sattığını söyleyen ama hala Litecoin'e güvendiğini belirten Lee'nin tüm Litecoin'lerini satmasının arkasında takipçilerinin sitemi duruyor.

Reddit'te bir açıklama yaparak elindeki bütün Litecoin'lerini sattığını açıklayan Charlie Lee, Litecoin ağını 2011 yılında Bitcoin'e karşı daha hızlı transfer ve daha ucuz bir alternatif olarak kurmuştu. Lee, dediğine göre artık takipçileri tarafından suçlanmaktan kurtulmak istiyor.

SatoshiLite kullanıcı adı ile Twitter üzerinden takipçileri ile iletişime geçen Lee'nin 378.000'den fazla takipçisi bulunuyor. Bazı takipçileri Lee'yi Litecoin hakkında çeşitli paylaşımlar yaparak Litecoin'in ani yükselme ve azalma anlarında alım/satım yaparak büyük kar elde ettiğini öne sürerek Lee'nin takipçilerini kullanarak kişisel çıkar sağladığını öne sürdü. Bu yüzden Lee, tüm Litecoin'lerini sattığını duyurarak takipçileri tarafından suçlanmak istemediğini belirtti.

Tüm Litecoin'lerini sattığını duyurduğu yazıda aynı zamanda "Altı yılı aşkın bir sürenin ardından ilk kez, bir tek Litecoin'im bile bulunmuyor. Bu oldukça garip bir his ama aynı zamanda rahatlatıcı da." Diyerek 6 senedir ilk defa elinde bir tane bile Litecoin bulunmadığını belirtti.

Litecoin'e Güveniyor!

Tüm Litecoin'lerini sattığını söyleyen Lee, yatırımcıların bunun Litecoin'i bıraktığını, Litecoin'e desteğini kestiği, artık güvenmediği anlamına gelmediğini de belirtirken "Hala tüm vaktimi Litecoin üzerinde çalışmak için harcayacağım" diyerek yatırımcıların korkmaması gerektiğini belirtti.

"Borsalarda Çökmeye Neden Olmayacak"

Elindeki Litecoin miktarının ne kadar olduğunu söylemeyen Charlie Lee, sattığı Litecoin miktarının GDAX borsasının günlük hacminin sadece küçük bir yüzdesini oluşturduğunu belirterek borsalarda çökmeye neden olacak bir büyüklükte Litecoin satışı yapmadığını söyledi. Ayrıca Litecoin kurucusu Charlie Lee'nin kardeşi ve  Çin'in en büyük Bitcoin borsası olan BTCC'yi kuran Bobby Lee'de ne kadar Litecoin var veya Litecoin'lerini sattı mı henüz bilinmiyor.





PAYLAŞ