LG imzalı katlanabilir telefonun çıkış dönemi belli oldu - Haberler - indir.com

LG imzalı katlanabilir telefonun çıkış dönemi belli oldu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 42 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-01-13 18:10:00
Editör : Hatice Betül Ekici
Kategori : Akıllı Telefonlar

Samsung'un yıl içerisinde piyasaya süreceği katlanabilir ekranlı telefonla ilgili detaylar henüz ortaya çıkmıştı ki şimdi de LG'nin benzer tarzdaki katlanabilir telefonunun çıkış dönemiyle ilgili önemli bir iddia ortaya atıldı.

Söylenenlere bakılırsa katlanabilir telefonlar üzerinde 3 yıldır yoğun bir çalışma yürüten LG'nin katlanabilir telefonu, Samsung'a göre daha iddialı olacak. Tıpkı Samsung gibi ilk aşamada 100 bin adet üretilmesi planlanan cihazın Samsung'un katlanabilir telefonundan birkaç ay sonra, 4. çeyrekte satışa sunulması bekleniyor. LG'nin Huawei, Apple ve Google'a da katlanabilir ekran tedariği sağlayabileceği söyleniyor. Hakkında hiçbir bilgi bulunmayan cihazın özellikleri gelecek dönemlerde netliğe kavuşacak.

Güney Kore'den gelen bilgilere göre LG Display, önemli bir müşterisi için katlanabilir ekran üretimine başlamıştı. Müşterinin kim olduğu bilinmezken ABD'li global bir yazılım devi olacağı ifade ediliyor. Bu yazılım devi üst seviye akıllı telefon pazarında Samsung ve Apple'ın hakimiyetine karşı rekabet edebilmek adına ilgi çekecek bir hamle yapıyor. Bu bakımdan LG'nin üreteceği ilk parti katlanabilir ekranların tamamını satın alacağı söyleniyor. Firma daha önce Samsung ile de görüşmeler yaptı ancak sonrasında LG'de karar kıldı. LG de üretimi garantiye almak adına Güney Kore'deki tesislerine yüzmilyonlarca dolar yatırım yaptı.

LG'nin üreteceği ekranlar OLED teknolojisine sahip ve plastik devre materyali ile birleştirilmiş durumda. Böylece yaklaşık 100 bin katlama ve açma hareketine karşı dayanıklılık gösterebiliyor.

Katlanabilir cihazlarla ilgili diğer bir konu ise tüketici alışkanlıkları. Hali hazırda bar tipi dediğimiz yapıda dokunmatik telefon kullanmaya alışan tüketicilerin alışkanlıklarında önemli değişiklikler olması lazım ki katlanabilir cihazlara akın etsinler ve bu tür cihazlar gerçek manada gelir getirmeye başlasın.





PAYLAŞ