LG G6'nın Ekranı QHD+ ve 18:9 Olacak - Haberler - indir.com

LG G6'nın Ekranı QHD+ ve 18:9 Olacak

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 9 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-01-12 02:08:47
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

LG'nin bağımsız olarak ekran desteği sağladığı firması LG Display, LCD 5.7 inç büyüklüğünde yeni bir ekranını duyurdu. Ekranı ilginç kılan nokta ise 18:9 gibi bir orantıya sahip ve QHD+ çözünürlüğe sahip olacak. Şirketin bu yeni ekranı LG'nin önümüzdeki aylarda çıkacak olan LG G6 modelinde kullanması bekleniyor. Ayrıca geliştirme aşamaları devam eden yeni modelin yakın kaynaklarına göre yeni telefonun ekran gövde oranı olabilecek en yüksek seviyede olacak. İlk olarak bu söze dayalı LG G2 modeli ekran gövde oranı başarı bir modeldi. Şimdi ise ekranın ön planda olacağı yeni LG G6 modelinde tasarım özellikleri boy gösterecek gibi duruyor.

Açıklanan 18:9 görüntü oranı öyle ilginç ki çünkü, piyasadaki akıllı telefonlar ve masaüstü bilgisayarlar şuan için en fazla 16:9 olarak belirlenmiş durumda. Ekran gövde oranı olarak en başarılı cihaz olan Xiaomi Mi Mix modeli 17:9'luk bir görüntü oranı ile dikkat çekmişti. 16:9 ve sonrasındaki alanlarda Android'in navigasyon gibi sensörleri kullanılıyor. LG ise sunacağı 18:9'luk oranı ile önümüzdeki yıllardaki amiral gemilerinde ek içerikler ve çeşitli kontrollerin sunabileceği akıllara geliyor.

LG G6 modelinde üst seviye bir ekran oranı beklenen yeni model, V10 yada V20 gibi ikinci bir ekran işlevi gibi görevler görebilir. LG'nin yeni modelinde kullanacağı bu üst seviye ekran gövde oranı, cihazın çerçeve çizgilerinin oldukça ince olacağının göstergesidir. G6 modelinin 5.3 inç bir ekran ile gelmesi beklenirken kullanılacak olan bu görüntü oranı ile nerdeyse, 5.7 inç büyüklüğündeki bir ekran ile karşılaştırılabilecek.

Display tarafından yeni geliştirilen bu ekran, gövdeye yerleştirildiğinde çerçeve kalınlığı anlamında üstten yüzde 20 yanlardan ise yüzde 10 daha küçük ve ince olacak. Yeni ekranın QHD+ özelliğine gelecek olursak, varolan QHD çözünürlüğünün birkaç piksel daha fazlası diyebiliriz. Yani yeni Display panel 2880 x 1440 piksel çözünürlüğü kullanıcılarına sunacak. Klasik olan 16:9 görüntü oranına göre yeni ekran daha geniş bir görüntülenmeye sahip olacak. Ayrıca yeni ekran ile birlikte LG firması yüzde 30'lara varan bir güç tüketimininde olacağını belirtiyor.

Şubat ayı sonunda yapılacak olan Dünya Mobil Kongre kapsamında yeni özellikler ve teknolojilere sahip LG G6 modeli kullanıcılara tanıtılacak.





PAYLAŞ