LG G6'a Yüz Tanıma Özelliği Geliyor - Haberler - indir.com

LG G6'a Yüz Tanıma Özelliği Geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 35 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-04-17 15:30:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Güney Koreli şirket LG'nin yeni amiral gemisi modeli olan LG G6 için bir süredir 3D yüz tarama teknolojisi üzerinde çalışılıyordu. En nihayetinde Koreli kaynaklara göre bu yeni yüz tanıma özelliği yakın zamanda LG G6'da kullanılabilir durumda olacak. Bilindiği üzere Şubat ayı içerisinde gerçekleşen MWC 2017 etkinliği kapsamında tanıtılan 18:9 gibi görüntü oranına sahip olan bu cihaz ekran kasa oranı ile dikkatleri çekmişti. Kablosuz şarj teknolojisini de barındıran bu yeni cihaz yılın iddialı ürünleri arasında gösteriliyor. Yazılım olarak henüz aktif olmayan ancak barınan bu teknoloji yakın zamanda aktifleşeceği ifade edildi.

Belirtilene göre LG G6 modellerinde OezFR firmasının yazılımı olan yüz tanıma teknolojisi bulunuyor ve bu özelliğin aktifleşmesi için iki firma ortak bir anlaşma imzaladı. 3D yüz tanıma özelliği ile beraber Haziran ayı içerisinde LG Pay hizmetininde etkinleştirilmesi bekleniyor. Yeni yüz tanıma teknolojisi ile beraber telefon pazarında yüz tanımayla beraber temassız ödeme sistemini ilk kullanan marka LG olacak. Mobil ödemeler noktasında pratiklik getirecek olan temassız ödeme sistemi bazı amiral gemisi modellerinde denenmiş olsada, bu işlev hakkında bazı endişelerde bulunuyor.

LG şirketi ise bu 3D yüz tarama özelliğini LG V20 ve LG G5 modellerine de entegre edebilmesi için Oez şirketi ile ortaklık kurdu. Bu yazılım telefon üzerinde 5 MB gibi bir alan kaplayacak ve resimler üzerinden yüz tanıma özelliğinin kırılmaması adına güvenlik önlemleride bulunacak. Galaxy S8 serisinde gördüğümüz resim ile açılan telefon kilidi güvenlik zafiyetinin LG G6 ile daha az seviyelere indirgenmesi hedefleniyor.





PAYLAŞ