LG G6 UX 6.0 Video Tanıtımı Yayınlandı - Haberler - indir.com

LG G6 UX 6.0 Video Tanıtımı Yayınlandı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-07-31 14:01:38
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

LG'nin yeni çıkartacağı olan amiral gemisi modeli LG G6 modeli hakkında teknik detayların 26 Şubat tarihinde yapılacak olan 2017 Mobil Dünya Kongresi'nde tam olarak belli olması bekleniyor. Marka ise tanıtım öncesinde yeni modeli hakkıda çeşitli bilgiler vermeye başladı. Bu ipuçlarından yola çıkarak ekranın 18:9 gibi değişik bir oran ve 5.7 inç büyüklüğünde QHD+ bir ekranın olacağını söyleyebiliriz. Geniş ekran gövde oranı ile telefonun ekran çerçeveleride bir hayli incelek ve bu sayede ekran ön bölümde %90'lık gibi bir alanı kaplayacak.

Güney Koreli firma LG ise yeni modeli ile kullanıma sunulacak olan LG UX 6.0 arayüzünün özelliği sayesinde uygulamalar yan yana düzgün bir şekilde konumlandırılacağa benziyor. Bu sayede iki kare pencere tek bir ekran üzerinden çalıştırılabilecek. LG bu yeni deneyim ile G6 modeli ile çoklu görev ve çoklu ekran özelliğini kullanıcılarına sunacak.

LG'nin G6 modelinde kullanacağı değişik görüntü oranının nerelerde faydalı olacağına bazı örnekler ile cevap verebiliriz. Telefon üzerinden fotoğraf birleştirilerek yapılan kolaj bir duvar kağıdı LG G6 kilit ekran arka planını tamamıyla kaplayacak ve güzel bir görüntüyü ortaya çıkartacak. Ayrıca bu geniş ekran ile beraber takvim uygulaması cihaz yatay konumdayken bir yanda pencere halinde takvim diğer yanda daha detaylı gözüken bir takvim alanını görebileceğiz. Ayrıca kamera tarafında değişecek bir nokta ise artık Kare moda destek sağlayacak yeni model artık 1:1 oranlı fotoğraf çekip yan yana kare bir şekilde konumlandırılabilecek.

LG ise bu durumu Instagram gibi sosyal medya sitelerinde 1:1 görsel paylaşmanın oldukça güzel olacağını belirtiyor. Kamera tarafında yeniliklerine devam eden LG, yemek modu isimli yeni bir moduda getiriyor. Yemek yemeden önce çekilip paylaşılan fotoğraflar artık daha yüksek renk çözünürlüğü ve doygunluğu ile çekilebilecek. Yemek modunun sağladığı yüksek doygunluk ve canlı renkler bu fotoğraflara mükkemmelik katacak. Diğer yandan cihaza gelecek olan yeni kamera özelliği ile 100 fotoğrafa kadar birleştirilme sağlanarak GİF animasyonu oluşturulabilecek.

Tanıtıma az bir zaman kala LG yeni cihazı hakkında çeşitli ipuçları paylaşmaya devam ediyor. Bakalım MWC 2017 bizlere neler katacak göreceğiz.





PAYLAŞ