Her akıllı telefon için çeşitli ROM’lar geliştiriciler tarafından üretiliyor. Bu içeriğimizde ise sizlere LG’nin akıllı telefon modeli olan LG G3 D855 modeli için LineageOS ROM’un nasıl yükleneceğine bakacağız. Ancak ROM nedir’ Ve bu ROM neden yüklenir gibi soruların cevabına da değinelim. LineageOS herkesin bildiği CyanogenMod’un yenilenmiş versiyonu diyebiliriz. Şirket içerisinde yaşananlardan ötürü bu ROM’un isminde değişikliğe gidildi. LG G3’e yükleyeceğiniz bu LibeageOS ile cihazınız Android 7.1.1 versiyonuna yükselecektir.

Şuan bu ROM’da tema desteği bulunmuyor ve yakın zamanda geliştiriciler temaların geleceğini belirtti. Şimdi LG G3 Lineage OS 14.1 yükleme işlemlerine geçelim. Son olarak hatırlatmakta fayda var ki bu yapacağınız işlemler neticesinde cihazınız garanti kapsamı dışında kalacaktır.

LG G3 Android Nougat 7.1.1 Yükleme

İlk olarak lazım olan dosyaları indirmek için tıklayınız.

  • Yükleme işlemleri öncesinde Kingroot uygulaması yardımı ile cihazınızı ROOT ediniz.
  • D855_autorec_marshmallow uygulamasını telefonunuza kurun.
  • Lineage OS ROM’un en güncel versiyonunu indiriniz.
  • Gapps yani Google uygulamalarının en güncel versiyonlarını indirin ve Pico olanını indirmeye özen gösterin.
  • MRBump dosyasını telefona indirip, hepsini hafıza kartına atınız.

Şimdi yükleme işlemleri için ikinci adımdaki bulunan uygulamayı yükleyip çalıştırın. Çalıştırdığınız zaman cihazınız otomatik bir şekilde recovery moduna girecektir. Bu noktada gelecek olan Recovery Modunda Wipe moduna gelip, Swipe to Factory Reset’e basıyoruz. Yedekleme yapmadan bu işlemi yaparsanız tüm dosya ve verilerinizin silineceğini hatırlatalım.

Sonrasında ise Install moduna gelip indirdiğiniz LineageOS, Gapps ve MRBump dosyalarını seçerek yükleyiniz. Tüm işlemler tamamlandı, cihazınız kendini yeniden başlatacak ve kullanıma hazır halde olacaktır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir