Laptop Fanı Sesi İçin Yapabileceğiniz Çözümler - Haberler - indir.com

Laptop Fanı Sesi İçin Yapabileceğiniz Çözümler

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 59 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-07-19 12:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Teknoloji piyasasında masaüstü bilgisayar modelleri performansa göre bakıldığında daha uygun fiyatlı oluyorlar. Ancak taşıma konforu ve pratiklik noktasında birçok kullanıcı tabletler ve laptop'ları tercih ediyorlar. Taşınabilirliğin yanı sıra yüksek pil kapasiteleri ile uzun kullanım ömrü vadeden ve güçlü donanım olan versiyonlar oldukça iş gören cihazlar olabiliyor. Ancak laptopların ana sorunu olan ısınma bir kaçınılmaz oluyor. Dar kasaya yerleştirilmiş ekran kartı ısınıyor ve laptop fanınız yüksek ses çıkartmaya başlıyor ise bunun için bazı çözüm adımları önereceğiz.

Özellikle sıcakların şu dönemde artması ile beraber bilgisayarlar ısınıyor ve fanları yüksek devir hızlarında çalıştırmak zorunda kalıyorlar. Bu sebepten ötürü iyi soğumayan laptoplar ise fanlarında ses çıkartmaya başlıyorlar. Şimdi gelin laptop fan sesini azaltmak için yapmanız gereken adımlardan bahsedelim.

Gereksiz İşlemleri Kapatın

Bilgisayarınızın arka planında sürekli olarak çalışan çeşitli programlar ve uygulamalar var ise bunları sonlandırın. Aksi halde işlemciniz sürekli olarak kullanılacak ve aşırı ısınmadan ötürü fanlarınızı yüksek devirde çevirecektir. Bu fan hızı ise dolayısıyla rahatsız edici sesleri ortaya çıkartacaktır. Görev yöneticinize girerek gereksiz olan arka plan uygulamalarını sonlandırabilirsiniz.

Laptop Soğutucusu Kullanın

Laptop model bilgisayarlar için özel olarak üretilen laptop soğutucuları kullanarak sistemi iyi bir şekilde soğutursanız seslerden kurtulabilirsiniz. Bu sayede oyun oynarken veya normal bir kullanımda ısınma sorunu yaşamayacak ve ses sorununu da ortadan kaldırmış olacaksınız.

Bilgisayar Temizliği

Söz konusu bu temizlik dosya temizliği değil. Sıcak yaz aylarında olduğumuzdan ötürü bilgisayarlarımız oldukça tozlanmalara açık olacaktır. Bu sebepten ötürü tozlanan donanım parçası zamanla soğuyamayacak ve aşırı ısınmalara sebebiyet verecektir. Bilgisayarı sökerek veya bir bilgisayarcıya götürerek gerekli hava üfleyicileri ile hava kanalları ve fan temizlikleri bilgisayar soğutma işlemlerinde önemli bir rol oynayacaktır.  





PAYLAŞ