Bones Stüdyosundan çıkan Musaigen no Phantom World, anime severler için eğlenceli denilecek türden bir anime. Animenin yönetmenliğini Tatsuya Ishihara  üstlenirken, senaryo Yoji Enokido ait. Musaigen no Phantom World dışında Myriad Colors Phantom World adıyla da bilinen anime yakın tarihte geçiyor. Animenin konusuna değinirsek, henüz deney aşamasında olan bir virüsün, insanların arasına yanlışlıkla salınmasıyla, beyinlerine zarar vermeye başlar. İnsanların beyinlerinde meydana gelen değişiklikler de varlığına inanılmayan hayaletlerin, aralarında olduklarını fark etmelerini sağlar. Animede bu hayaletler ve canavarlar fantom olarak adlandırılıyor. Bu virüs sebebiyle ortaya çıkan salgından sonra doğan bebeklerin hepsi, bir özelliğe sahip olarak dünyaya geliyor. Fantomlarla baş edebilecek olanlar da bu yeni doğan bebekler oluyor. Fantomlara genel olarak bakıldığında zararsız denilebilecek varlıklardır. Ama aralarından bazıları için bunu söylemek mümkün değil. Bu kötü fantomlar, zaman zaman insanları zarar vererek yaşamlarını tehdit edebiliyorlar. Bunlarla savaşmak adına da gençlerden oluşan bir takım kuruluyor ve bu gençler kalabalık alanlarda görevlendirilerek olası bir fantom tehdidini önlemeye çalışıyor.

Özel Hosea Akademisi’ne giden Haruhiko Ichijo ve Mai Kawakami fantomlarla mücadele edebilen gençlerden ikisidir. Günlük hayatları dışında aynı zamanda fantomlarla da mücadele etmektedirler. Anime, ilk başta dediğimiz gibi, içerisinde eğlence unsurları da barındırıyor. Fantomlarla mücadele ederken aynı zamanda oyun içerisinde yer alan komedi unsurlarıyla eğlenebiliyorsunuz da. Ana karakter erkek diğer karakterlerin hepsi kızdır. Olay daha çok bir okulda geçiyor. Bölümlerde daha çok karakterlerin başlarından geçen günlük olaylara tanıklık ediyorsunuz. Bu sebeple belli bir senaryo olduğunu söyleyemeyiz. Musaigen no Phantom World sizi içine çekecek derin bir konu arasanız hayal kırıklığı yaşayabilirsiniz. Vakit geçirmek için izleyebileceğiniz ve izlerken de eğlenmenizi sağlayacak bir anime diyebiliriz. Görselliği açısından değerlendirirsek de, diğer animelerle kıyasladığımızda daha iyi görsellere sahip olduğunu ifade edebiliriz. Yani hikaye açısından sadece eğlenceli diyebildiğimiz anime, teknik anlamda gayet iyi.

Konu anlamında klişe anime konusu içeren Musaigen no Phantom World, zamanınızı geçirebilmeniz için birebir. Ama fazlası diyemeyiz. Boş vaktinde eğlenmek isteyenler, göz atabilirler.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir