Kuş Seslerinden Türleri Bulabilen Mobil Uygulama - Haberler - indir.com

Kuş Seslerinden Türleri Bulabilen Mobil Uygulama

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 32 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-04-27 15:30:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Uygulama

Bahar ayları ile beraber yaz mevsimi yaklaşıyor, bu nedenden ötürü kuşlarda yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladılar. Söz konusu bu kuşlar ile alakalı geçtiğimiz günlerde ilginç bir uygulama geliştirildi. Tıpkı bir Shazam gibi çalışan bu uygulama dışarıda ansızın duyduğunuz bir kuş sesini dinleyerek sizlere bu kuşun türünü gösterebiliyor. Shazam uygulaması ile hiç duymadığınız bir müziği duyduğuzda müziğin ne olduğunu öğrenebiliyorsunuz. Kuş cıvıltılarının ise hangi kuş türüne ait olduğunu öğrenmek için iOS, iPhone cihazlar için geliştirilen Song Sleuth uygulamasını kullanabilirsiniz.

Etrafınızdaki kuş seslerini dinleyerek bu sesi çıkaran kuşun en olası olan türünü sizlere gösteriyor ve belirtilene göre bu uygulama 200 farklı kuş türünün sesini ayırabiliyor. Uygulama ile dinlenen ses sonrasında üç kuş türü listeleniyor ve duyduğunuz sesin hangi ses olduğunu belirtmek için örnek kuş seslerini dinleyerek karar verebiliyorsunuz. Keşfedici bir uygulama olduğu gibi aynı zamanda bilgilendirme özelliğine sahip olan Song Sleuth uygulaması dinlenen kuş hakkında çeşitli bilgileri, göç tarihleri ve çeşitli görselleride içeriyor.

Bulunduğunuz konumunuz üzerinde dinlediğiniz kuş türlerini haritada gösterek bir kuş haritası oluşturuluyor. Dinlediğiniz bu kuş seslerini paylaşabiliyorsunuz. Şuan için iOS platformu için yayınlanmış olan bu uygulamanın Android versiyonunun ise Sonbahar dönemlerinde çıkması bekleniyor. Uygulamanın 35 TL fiyat etiketi ile App Store?da bulunduğunu hatırlatalım. App Store üzerinde Song Sleuth: Auto Bird Song ID ismi ile yayınlanmış olan bu uygulama Android tarafına geldiğinde yine ücretli bir şekilde satılacak.





PAYLAŞ