Kullanıcılar Snapchat'e Veda Etmeye Başladı - Haberler - indir.com

Kullanıcılar Snapchat'e Veda Etmeye Başladı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 45 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-08-11 13:30:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Daha çok gençlerin tercih ettiği Snapchat son zamanlarda yaşadığı mali sorunlar nedeniyle hisselerini halka arz kapsamında açmıştı. Bir süre yükselişte olsada şirket tekrardan kötü gidişata devam ediyordu. Son zamanlarda Snapchat kullanıcılarının da eksildiğini ve daha çok Instagram cephesine kaydığını görüyoruz. Snapchat uygulamasını çıktığından beri kullanan sadık kullanıcılar dahi artık Snapchat'e veda etmeye başladı. Özellikle o dönemlerde ilk ve tek olan kaybolan hikayeler özelliği ile dikkat çeken uygulama hızlı bir yükselişe geçmişti. Özellikle ilk zamanlarda uygulama yeni olduğu için yeni kazanılan filtreler oldukça dikkat çekiyor ve kullanıcılar tarafından bir hayli beğeniliyordu.

Ancak aradan uzun zamanın ardından bir diğer popüler fotoğraf uygulaması olan Instagram'a hikayeler özelliği kazandırıldı ve başlarda ise bu özelliğin Snapchat tarafından bir çalıntı olduğu olarak gözüküyordu.  Hikayeler özelliğinin kopyalanması ile beraber yüzde 15 oranında Snapchat bir etkilenme gördü ve Snapchat hikayelerini görüntüleyenler noktasında yüzde 40 bir düşüş yaşandı. Instagram hikayeleri ise Snapchat'e göre yüzde 28 oranında bir yükselişe geçti. Snapchat daha çok birbirlerini ekli arkadaşlar için paylaşımlar gerçekleştirilsede, Instagram tarafında paylaşımlar tüm dünyaya yayılabiliyor durumda.

Ayrıca güncellenmeye devam eden Instagram hikayeler özelliği bu noktada yeni yetenekler kazanmaya devam ediyor. Birçok kullanıcı artık uzun yıllardır kullanmış oldukları Snapchat uygulamasını silerek birbir Instagram'a geçmeye başladılar. Bu noktada son zamanlarda Snapchat uygulamasının kullanıcı rakamlarında da ciddi düşüşler yaşanmaya başladı. Bu noktada Instagram hikayeler özelliğini günlük kullanan aktif kullanıcı sayısı Snapchat'in toplam kullanıcı rakamını dahi aşmış durumda. Bakalım Snapchat'de yaşanan bu vedalar çatı şirket Snap'i nasıl etkileyecek göreceğiz.





PAYLAŞ