Kullanıcılar Galaxy S9'u mu tercih ediyor yoksa iPhone X'i mi? - Haberler - indir.com

Kullanıcılar Galaxy S9'u mu tercih ediyor yoksa iPhone X'i mi?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 38 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-04-19 13:35:00
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Teknoloji

Akıllı telefon pazarında rekabet oldukça kızışmış durumda. Piyasaya dahil olan firmaların artması ve  bu büyük pazarda şirketlerin kendilerine pastadan bir pay almak istemesi üzerine ortaya çıkan rekabet şirketleri üst düzey performanslı telefon üreterek kullanıcıları cezbetmeyi amaçlıyor. Bu bağlamda sektörün iki lider firması Samsung ve Apple. Akıllı telefon sektörünün iki devi Samsung ve Apple' ın en güçlü amiral gemileri arasında kullanıcılar arasında değerlendiriliyor. Akıllı telefonunu değiştirmek isteyen kullanıcılar üstün düzey özelliklere sahip olmayı amaçlıyorsa  piyasanın iki dev  şirketi Apple ve Samsung' u yakından takip etmeleri gerekiyor. İki şirketin birbiri ile verdiği mücadele piyasayı oldukça kızdırırken bu yarışta bir tarafta yeni tasarım modasını belirleyen Iphone X diğer tarafta ise Android piyasasının en güçlü donanım ve tasarımına sahip olan Galaxy S9 modelleri yer almakta.

Bu özgün iki tasarımda iki cihazın da birbirinden sıyrıldığı taraflar olsa da bu kararı kullanıcılar veriyor. Consumer Reports tarafından yapılan son resmi araştırmalara göre ilginç bilgiler yer alıyor. Bu noktada yarışta sadece bahsettiğimiz iki telefon değil ,  aynı zamanda Galaxy S8 ve Iphone 8 cihazları da yer almakta.

Consumer Reports' un yayınladığı rapora göre kullanılabilirlik hız ses performansı yönünden tüketici değerlendirilmesinde bir numarada yer alan telefon Galaxy S9 ve S9+ oldu. Apple' nin telefon markası Iphone modelleri olan Iphone 8 ve Iphone 8+ sırası ile 6. ve 7. sırada yer aldı. Apple' nin 10. yıla özel ürettiği telefonu Iphone X ise 8. sıraya yerleşti. Samsung cihazların kullanıcılar nezdinde bu kadar sevilmesinin en büyük sebebinin telefonun sağlamlılığı olduğu belirtiliyor.





PAYLAŞ